Redaktør Gøril Huse gjør nå Klar Tale helt gratis som følge av koronakrisen.
Redaktør Gøril Huse gjør nå Klar Tale helt gratis som følge av koronakrisen. (Foto: Klar Tale)

Nå blir lettlest-avisen Klar Tale helt gratis

– Vi ønsker at flest mulig skal kunne lese tilrettelagte nyheter om det som skjer, sier redaktør Gøril Huse.

Klar Tale blir nå helt gratis å lese som følge av koronakrisen, opplyser lettlest-avisen. Dette gjelder både den digitale papirutgaven og nettavisen. 

– Alt vi er vant til, har blitt snudd om på svært kort tid. Hele Norge jobber sammen for å unngå spredning og smitte av koronaviruset. Vår hverdag ser helt annerledes ut enn for én uke siden, og hverdagen framover byr trolig på nye utfordringer. Samtidig kommer stadig nye regler fra norske myndigheter om hva folk bør og skal gjøre. Da er det spesielt viktig å nå ut med redaksjonelt innhold som alle kan lese og forstå, sier Gøril Huse, redaktør i Klar Tale.

Hun poengterer at det er spesielt viktig å nå ut til mennesker som nå ikke får tilgang til papirutgaven på vanlig vis. 

– Skoler, voksenopplæring, biblioteker og andre utdanningsinstitusjoner er blant dem som bruker Klar Tale mye. Nå er disse stedene stengt. Dermed blir det vanskelig å nå ut til de faste leserne av avisen. Ved å gi alle muligheten til å lese Klar Tale gratis digitalt, vil vi forhåpentligvis også nå våre lesere som er hjemme, og nye som trenger oss, sier Huse.

Avisen har - som flere andre redaksjoner den siste tiden - merket en økning i trafikken på nett.

– Vi ønsker at flest mulig skal kunne lese tilrettelagte nyheter om det som skjer. Vi ser også at det er et stort behov for dette, sier Huse.

Til toppen