Etter påske ser du LINE JANSRUD på TV 2.
Etter påske ser du LINE JANSRUD på TV 2. (Bilde: Espen Solli)

Line Jansrud snart på skjermen hos TV 2. Skal lage TV om kroppen din

Vil «oppklare myter, teste grenser og vise hvordan kroppen faktisk fungerer».

«Kroppen min» heter TV 2s nye programserie, som kommer etter påske og skal ledes av tidligere Newton-programleder Line Jansrud.

På NRK gjorde hun seg bemerket med både utfordrende pubertets-TV og sin egen fødsel på skjermen. Nå fortsetter hun altså litt i samme sjanger, og Jansrud er spent:

- Jeg føler meg vanvittig heldig som har fått lov til å lage et helt eget program om kroppen! Alle mennesker har en kropp. Det er det næreste vi har, og noe vi har med oss hele livet, sier Jansrud i en melding fra TV 2.

- Likevel er det utrolig mye vi ikke vet om kroppene våre. Mitt inntrykk er at jo mer man vet om kroppen og hvordan den funker, desto mer setter man pris på den. For kroppen er så mye mer enn hvordan den ser ut, fortsetter hun.

Skal finne mange svar

Programlederen er selv utdannet lege, og ser fram til å finne svar på mange spørsmål.

Line og redaksjonen i «Kroppen din» skal blant annet gi seerne svar på hvorfor vi får gåsehud, hvor stor sannsynligheten er for å bli gravid av å hoppe av i svingen, om det faktisk stemmer at man kan bli forkjølet av å fryse, om barn blir hypre av sukker - og hvor fettet blir av når man går ned i vekt.

- Mange tror at fettet blir til energi, andre at det blir til muskler. Men ingen av delene stemmer, sier Jansrud.

En stor redaksjon, ulike eksperter og mange villige testpersoner, har hjulpet Line med å finne svarene. Samtidig har programlederen også denne gang stilt sin egen kropp til disposisjon.

Se presentasjon av programmet: 

- Veldig glad for at Line Jansrud er en del av TV 2

TV 2s programdirektør Jarle Nakken ser fram til å komme i gang:

– Vi er veldig glade for at Line Jansrud er en del av TV 2. Line har et nysgjerrig blikk, unik formidlingsevne og bred erfaring som programleder. I tillegg er hun utdannet lege og har fagkunnskapen som skal til for å kunne ha riktig kroppsfokus i hele serien.

- Jeg tror mange vil bli både overrasket og underholdt av Line når hun nå skal finner ut av kroppens mysterier og rariteter i denne programserien, sier Nakken.

Line Jansrud er 30 år og kommer fra Fetsund. Hun er samboer, har ett barn og er utdannet lege fra Universitetet i Bergen. Jansrud ble vi kjent med som programleder for «Newton» på NRK høsten 2013.

Faktaserien «Kroppen din» er totalt på åtte episoder og har premiere på TV 2 torsdag 31. mars.

 

 

Til toppen