Ansvarlig redaktør Sveinung W. Jensen i Lister.

Lister-redaktør Sveinung W. Jensen beklager uttalelse om «å bli kvitt nullene»

- Jeg mener selvsagt ikke at tidligere ansatte her i avisen er noen «null», skriver redaktøren for Årets lokalavis.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sørlandsavisen Lister ble nylig kåret til Årets lokalavis, og var gjenstand for omtale med en grundig reportasje her på Medier24.

I reportasjen uttalte redaktør Sveinung W. Jensen blant annet at avisen måtte få «nullene» ut, for å få til struktur og kultur i avisa. Han uttalte:

– Jeg har brukt ganske mange år på å bli kvitt det vi kaller «nullene». Det er et uttrykk fra næringslivsmannen Are Traasdahl, som snakker om å få inn de rette folkene. Det holder med å ha én som hele tiden forsurer miljøet. Hvis du har en som hele tiden er en propp i systemet, er det nok til å ødelegge. Det har vi hatt i mange år. Nå har vi det ikke.

Denne uttalelsen har Jensen nå beklaget.

I sin lørdagsspalte kommer Lister-redaktøren med en klar unnskyldning.

Han forklarer bakgrunnen for uttalelsen med viktigheten av miljø, omlegging, struktur og kultur - og henviste til nevnte Are Traasdahl som referanse for uttalelsen. Poenget var å få fram viktigheten av en kultur hvor alle drar i samme retning, men Jensen angrer nå på hvordan han ordla seg:

- Dessverre var jeg så dum at jeg dro dette resonnementet for journalisten. Han var lur nok til å ta det med i artikkelen. Dermed sitter jeg selv tilbake som et null, skriver Jensen.

Han opplyser videre at 35 ansatte har sluttet siden 2009, og understreker at ingen av dem er noe null.

- Jeg skylder alle tidligere ansatte i avisen en uforbeholden unnskyldning. Det er kun ett null i denne sammenhengen, og det er undertegnede, skriver Jensen.

 

 

Powered by Labrador CMS