Ole Knut Alnæs, sjefredaktør i Tidens Krav.
Ole Knut Alnæs, sjefredaktør i Tidens Krav. (Foto: Tidens Krav)

Lokal­avis kutter frekvens – men beholder helge­utgaven

Tidens Krav går fra seks til fem utgivelser i uka.

Amedia-eide Tidens Krav skriver mandag i en pressemelding at de går fra å gi ut papiravisa seks dager i uka til å gi den ut tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. 

– Våre lesere er blitt enda mer digitale og har nye vaner og behov, og har andre forventninger til oss som lokalavis enn før. Det er naturlig at vi forandrer oss i takt med leserne, og nå legger enda mer vekt på at det er på tk.no du først finner de lokale nyhetene, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Tidens Krav, Ole Knut Alnæs, i en pressemelding.

Ifølge Kantar-undersøkelsen «Forbruker & Media 2020» er syv av Tidens Kravs ti lesere digitale, eller 23.200 av totalt 33.900 daglige lesre.

– Vi må forandre oss i takt med leserne, og sørge for at det som skjer i vår region kommer tydelig fram der våre lesere orienterer seg mest og oftest. Det er blitt ekstra tydelig under den korona-krisen vi nå må forholde oss til, sier Alnæs.

Avisen holder imidlertid på helgeutgaven, og blir dermed uten avis mandager.

– Vi har valgt bort mandag fordi vi ønsker å prioritere digitalt fokus i helgene. Det betyr bedre og mer oppdatert innhold for leserne, og tid for oss til å utvikle flere andre sider ved avisa. Det er viktig for oss å presisere at de som ikke ønsker eller har mulighet til å være digitale fortsatt vil få med seg alle de viktigste nyhetene, og alt det gode reportasjestoffet de er vant til i papiravisa. Derfor gjør vi heller ingen endringer på prisen, sier Alnæs.

Endring av antall utgivelser i uka har vært planlagt lenge, ifølge avisen. Det finnes mange gode eksempler i Amedia på at leserne har fått mer og bedre innhold etter slike endringer.

– Vi har jobbet med dette internt siden i høst, og vurderingene er gjort både med hensyn til lesere, organisasjon og økonomi. Når pandemien var et faktum og regjeringen iverksatte alle smitteverntiltakene i mars ble vurderingene plutselig enda mer krevende. 

Til toppen