(Faksimiler fra Hålogaland Avis, før konkursen).
(Faksimiler fra Hålogaland Avis, før konkursen).

Lokalavisa gikk konkurs etter nær 9 millioner i underskudd. Nå blir eieren anmeldt til politiet

- Drev ulovlig for kreditors regning, mener bostyrer Tom Ovesen etter konkursen i Griffen Media, som drev Hålogaland Avis.

I 2011 etablerte Knut Ivar Mikalsen, Kenneth Grav og Inge Bjørn Hansen med flere lokalavisa Hålogaland Avis i Harstad.

Vinteren 2015 ble eierselskapet Griffen Media AS slått konkurs - med en negativ egenkapital på over 6 millioner kroner.

Nå er bostyrer Tom Ovesen ferdig med sin konkursbehandling, og følgende av den er at tidligere eier, styreleder og daglig leder, Knut Ivar Mikalsen, blir politianmeldt for forhold i bedriften.

Det melder Harstad Tidende tirsdag kveld.

Bostyrer mener Mikalsen har brutt loven på flere punkter. Blant annet manglende regnskapsførsel og manglende aksjeinnskudd og skattetrekk.

Bostyrer mener også Mikalsen har brutt loven ved å ha drevet for kreditors regning - avisa skulle vært slått konkurs mye tidligere, skriver Ovesen.

Allerede for 2011 med fem måneders drift, var underskuddet på 3 millioner kroner. Neste år på 4,6 millioner, i 2013 på 908.000.

I 2014 var imidlertid underskuddet på bare 300.000, og Mikalsen selv mener avisa var svært når å få det til å gå rundt. Han avviser også beskyldningene om ulovligheter, og at kreditorene heller ønsket videre drift enn å slå avisa konkurs.

Mikalsen sier videre til HT.no at man til tross for negativ egenkapital var svært nær å få skutt inn friske penger i fjor, og hadde avtaler med kreditorene.

– De gamle aksjonærene ville ikke være med, men vi hadde veldig tro på at vi skulle skaffe nye aksjonærer. Vi var svært nær ved å fulltegne aksjeutvidelsen på 1.5 millioner kroner. Vi hadde fått inn 70 prosent av beløpet, hadde vi fått inn resten, ville fortsatt drift vært forsvarlig, sier Mikalsen.

Det gamle driftsselskapet gikk konkurs, men selve avisa ble videreført av redaktør Inge Bjørn Hansen i selskapet Nye Hålogaland Avis AS.

Til toppen