Direktør Mari Velsand i Medietilsynet.
Direktør Mari Velsand i Medietilsynet. (Foto: Spray/Medietilsynet)

Lokalkringkastere kan få mer i årlig støtte

– Støtteordningen er et viktig bidrag i arbeidet med å opprettholde mediemangfoldet i Norge, sier Mari Velsand i Medietilsynet.

I en pressemelding fra Medietilsynet fredag formiddag opplyses det om at lokalkringkastere fra nyttår kan få opp mot 1,5 millioner kroner i årlig støtte.

Tidligere har aktører som har fått tilskudd gjennom støtteordningen for lokalkringkasting kunnet få maksimalt 2,2 millioner kroner over tre år. Nå vil denne endringen altså gjøre at de som får tilskudd nå kan få inntil 1,5 millioner kroner i støtte hvert år.

– Lokalkringkastere kan få økt årlig støtte etter at EFTA Surveillance Authority (Esa) har godkjent endringer i ordningen. Vi er glade for at støttetaket blir endret, og tror det kan bidra til en raskere overgang til digital kringkasting for lokalradioene, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Velsand mener det er viktig for særlig lokalradioer at de nå kan få mer i støtte.

– Støtteordningen er et viktig bidrag i arbeidet med å opprettholde mediemangfoldet i Norge. Digitaliseringsarbeidet er kostnadskrevende, og vi tror det kan være avgjørende for mange lokalradioer og utbyggere av digitale lokalradionett at de nå kan få mer i årlig støtte enn vi har hatt mulighet til å gi tidligere, sier Velsand.

Medietilsynet opplyser om at de nå åpner for søknader til neste års tildeling, med søknadsfrist 25. november.

Til toppen