Ansvarlig redaktør og daglig leder Pål Enghaug i Moss Avis.

«Lorem ipsum» og «Tittelg», Moss Avis? Nå også med lederartikler på latin!

- Jeg skjønner om folk tror vi har fått heteslag, ler redaktør Pål Enghaug.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Til tross for at Moss Lufthavn Rygge ble lagt ned i 2016, så har ikke Mosseregionen lagt bort de internasjonale ambisjonene.

Mandag kunne Moss Avis presentere en fullspekket papiravis med god lokaljournalistikk - og ikke minst - et knippe artikler... på latin!

Faksimile fra lederartikkelen i Moss Avis mandag.

- De som lurer på om vi har begynt med lederartikler på latin, må nok tro om igjen. Ambisjonen er å gå tilbake til norsk, forteller redaktør Pål Enghaug i Moss Avis på telefon til Medier24.

I avisen er begge lederartiklene (stor og liten) uredigert fra de ulike malene som mange Amedia-aviser har tilgang på. Og der brukes det «Lorem Ipsum»-tekst for å fylle igjen tomrommet, så det er enkelt å se hvordan avissidene vil se ut.

- Skjønner om folk tror vi har fått heteslag

Befolkningen i Moss kan med andre ord senke skuldrene igjen – og de som eventuelt nå har meldt seg på språkkurs kan bare avlyse.

Redaktøren forklarer:

- Det er hverken internasjonale ambisjoner eller for mye sommervin som spiller inn, men en glipp – og vi kan ikke skylde på noen andre enn oss selv, sier han og fortsetter:

- Jeg skjønner om folk tror vi har fått heteslag. Men jeg kan berolige leserne med at vi ikke har tenkt å fortsette med dette. Nå er det også meldt kaldere vær fremover, så da er vi helgardert, smiler han.

Blant de som har reagert er Tage Pettersen, tidligere ordfører i Moss - og nå mediepolitisk talsmann for Høyre.

Powered by Labrador CMS