Årets modigste kvinne 2015, Sina Saltbones, med Taras sjefredaktør Torunn Pettersen (t.v.) og konferansier Pernille Sørensen. (Foto: Espen Solli/Tara)

Magasinet Tara kåret Årets modigste kvinne 2015

Vinneren ble Sina Saltbones fra Refugee Alliance.

Magasinet Tara kåret tirsdag kveld Årets modigste kvinne 2015, opplyser bladet i en pressemelding:

- Vinneren ble Sina Saltbones (42) fra Kristiansund, leder av flyktningorganisasjonen Refugee Alliance, som blant annet jobber med å gi traumebehandling til unge jenter som har vært holdt som sexslaver hos IS-soldater i Nord-Irak. 

Det er femte gang Tara arrangerer denne kåringen.

Her er juryens begrunnelse:

"Årets vinner er en do-er. Der andre nedsetter komiteer og venter på utredninger, reiser hun ut i felten og gjør det som må gjøres. Hennes drivkraft er å hjelpe dem som har minst, nemlig flyktningene. Målet er å gi mennesker som har opplevd alvorlige traumer et verdig liv - selv om det krever at hun setter  sitt eget liv og sin egen helse i fare. Sina Saltbones er Årets Modigste kvinne 2015!"

Vinneren selv var veldig fornøyd med å få den prestisjefulle prisen:

- Jeg er så utrolig glad og takknemlig for å få prisen. Pengepremien på 50 000 kroner kommer godt med til prosjektene våre, for organisasjonen får ikke noen form for statlig støtte. Pengene skal gå med til å trøste, styrke og gi håp til flyktninger. Og jeg må få understreke at jeg ikke gjør jobben alene, jeg har 36 modige ansatte i flyktningeleirer og traumesenter og 50 frivillige som også jobber dag og natt for saken.

- Men jeg håper at jeg ved å vinne prisen kan inspirere andre også til å følge drømmen sin, sier Sina til Tara.

Hun er glad for engasjementet det norske folk har vist for flyktninger i det siste:

- Jeg synes det er flott at det virker som det norske folk har våknet den siste tiden når det gjelder å hjelpe, men jeg ønsker å slå et slag for de flyktningene vi aldri hører om i media, men som har minst like mye behov for hjelp. 

På 2. plass kom Anna Owczarz og 3. plass Katrine Olsen Gillerdalen. 

- Vi i juryen er utrolig imponert over den innsatsen Sina Saltbones og organisasjonen hennes har lagt ned for flyktningene, og ikke minst for jentene i Nord-Irak som har unnsluppet IS-soldatenes tortur. 

- Med denne prisen ønsker vi å vise at mot er så mangt, og vi er veldig stolte av de seks sterke finalistene våre. At Sina til slutt vant, det gjenspeiler den tiden vi er i nå, og var veldig fortjent, sier Taras sjefredaktør Torunn Pettersen.

Tidligere vinnere:

2011: Torill Hansen (reddet overlevende i sjøen ved Utøya)

2012: Alexandra Bech Gjørv (Leder av 22. juli-kommisjonen)

2013: Anbjørg Sætre Håtun (for sin åpenhet rundt kreftsykdommen)

2014: Lindis Hurum (Nødhjelpskoordinator i Leger uten Grenser)

Til toppen