Denne gjengen får vi se mye til på TV gjennom høsten. Fra Discoverys høstlansering på Folketeatret torsdag formiddag. (Foto. Gard L. Michalsen)
Denne gjengen får vi se mye til på TV gjennom høsten. Fra Discoverys høstlansering på Folketeatret torsdag formiddag. (Foto. Gard L. Michalsen) (Bilde: )

- Målet er ikke å ta igjen TV 2. Vi er fornøyd med å være innen rekkevidde, og nappe dem litt i hælen

Med full kaffekopp og god selvtillit kan Discovery-sjef Harald Strømme se tilbake på en solid vår. Og legge store planer framover.

- Vårt fotavtrykk er større enn noen gang, sa Discovery-sjef Harald Strømme da han og resten av TV-gruppen lanserte høstprogrammet for TVNorge og søsterkanalene Max og FEM.

Der lanserte Discovery en rekke kjente programmer, og noen nye satsinger, for å spise enda flere markedsandeler:

  • Fotballhøsten starter med VM-kvalik mot Tyskland på hjemmebane i september. Discovery «varmer opp» til norsk eliteserie fra neste år, og OL fra 2018.
  • Videre satser TV-gruppen ikke uventet primært på norskprodusert humor og underholdning, med kjente formater som Costa del Kongsvik, Alt for Norge og Brille.
  • Blant nyhetene får vi møte Marcus & Martinius i nytt program, et humorbasert sportsshow i Seier'n er vår - og «nyskapingen» 20 år med Espen Eckbo.

Les mer om høstprogrammet og alle programmene lenger ned i saken.

 

VIDEO: Espen Eckbo møtte en samlet presse for første gang i dag, etter bilulykken i vinter

- Jeg skjønner at jeg ikke er den eneste i mediebransjen som har ligget nede med brukket rygg, sa ESPEN ECKBO på Discoverys høstlansering i dag. - Men heldigvis kan jeg se bakover, i stedet for framover. Eckbo er nemlig aktuell med programmet '20 år med Eckbo' til høsten:

Posted by Medier24.com on 9. juni 2016

 

- Skal ikke ta igjen TV 2

TV-sjef Strømme la i sin presentasjon stor vekt på at Discovery-gruppen nå er nærmere TV 2-kanalenes markedsposisjon enn noen ganger før - særlig i primetime.

Men det er ikke noe mål å «ta igjen» TV 2, fastholder Strømme overfor Medier24:

- Det er ikke noe mål, vi tror det koster for mye. De siste prosentpoengene er for dyre.

- Vi er veldig fornøyd med å være innen rekkevidde, og nappe dem litt i hælene! Og tilby et bedre produkt til annonsørene, sier Strømme.

HARALD STRØMME, sjef for Discoverys TV-kanaler i Norge - og for tida også i Sverige. (Foto: Gard L. Michalsen)
HARALD STRØMME, sjef for Discoverys TV-kanaler i Norge - og for tida også i Sverige. (Foto: Gard L. Michalsen) Foto: Gard L. Michalsen

Han vil heller ikke definere noe spesielt prosentmål for markedsandel framover.

- Prosentene er ikke det viktigste for oss: Vi skal drive den mest lønnsomme butikken, bli en sterk leverandør av sport, i tillegg til humor og underholdning.

- Men dere vokser vel litt mer på sport?

- Sporten er først og fremst ikke noe for rating og andeler, men for å utløse betalingsvilje - og de store toppene. Selvfølgelig skal vi samle Norge når vi har fire OL, landskamper i fotball, sier Strømme.

Se hele intervjuet med Strømme

Disovery-sjef Harald Strømme om våren som var og høsten som ko...

Disovery-sjef Harald Strømme om våren som var og høsten som kommer

Posted by Medier24.com on 9. juni 2016

Lover digitale spillere og apper som fungerer

Selv om markedsandelene har vært gode, har Discovery vært gjennom flere tøffe tak i vinter. Først konflikten med Canal Digital og Telenor, som løste seg til slutt. I vår har mediehuset også vært gjennom en tøff nedbemanning, der 35 årsverk har måttet gå fra mediehuset. For å «dra i bremsen og gasse samtidig», som Strømme har uttalt tidligere.

Discovery har også, og særlig under Canal Digital-striden, fått kritikk for dårlige digitale produkter, apper og avspillere.

Her lover Strømme bedring:

- Vi speiler alt det fine vi gjør lineært, og gjør mer på sport enn vi sender på TV. Vi kommer også med en egen TV med Marcus & Martinius for strømmming.

- Kommer det noe nytt teknisk med tanke på appene, som har fått kritikk?

- Vi er i kontinuerlig utvikling og har fått mye kritikk - nå er det aller meste på plass og vi er på de fleste plattformer. Mye av kritikken var vi enig i, men dette skal nå fungere langt bedre, mener Strømme.

VIDEO: Costa del Kongsvik kommer tilbake!

Costa del Kongsvik høsten 2016

Costa del Kongsvik høsten 2016

Posted by Medier24.com on 9. juni 2016

 

Dette er Discoverys program for høsten 2016:

TVNORGE

Seier’n er vår (NY!)

Seier’n er vår er et humorbasert panelshow som hyller idretten slik den skal hylles: med nerdete tilnærming og en Stanley Cup-bøtte full av fjas og moro. Filmbarsking Trond Espen Seim slipper løs sportsidioten i seg og skal lede programmet. Han blir flankert av de to lagkapteinene Kjetil André Aamodt og Steffen Iversen, som får selskap av hver sin komiker, Jan Martin Johnsen og Bartek Kaminski. I hvert program får de besøk i studio av kjente norske idrettsutøvere for uhøytidelige fysiske konkurranser, kunnskapstester og verbale sleivspark.

20 år med Espen Eckbo (NY!)
I år er det 20 år siden en ung Espen Eckbo dukket opp på norske TV-skjermer. Siden har han gang på gang overrasket og sjarmert det norske folk, gjerne forkledd som en sine mange velkjente karakterer. Nå har TVNorge samlet høydepunktene fra Espens karriere, og gjennom seks programmer får seerne et latterlig gjensyn med mange av hans fascinerende, finurlige og noen ganger ufordragelige figurer.

Costa del Kongsvik (sesong 2)
På Gran Canaria skinner alltid solen, og hit strømmer forfrosne nordmenn som trekkfugler hvert år. 
Denne høsten tar Lene Kongsvik Johansen igjen med seg et broket karaktergalleri til Syden, på jakt etter solstråler og den store lykken. I Costa del Kongsvik blir det gjensyn med noen av komikerens mest kjente karakterer – som Wenche, Alex, Steinar og Rose – samt møter med noen nye. 

Marcus & Martinus (NY!)
Norges desidert mest populære tenåringsartister, Marcus & Martinus, har tatt hele Norge med storm siden de vant MGPjr som 10-åringer i 2012. Nå har TVNorge og Dplay inngått en omfattende samarbeidsavtale med superduoen, og den sparkes i gang høsten 2016. Da slippes en serie på åtte episoder, kun digitalt, hvor seerne kommer tettere på tvillingene enn noen gang før. Serien byr på upolerte og ekte øyeblikk fra en hektisk hverdag, hvor gutta prøver å balansere et kaotisk popstjerneliv med et helt vanlig tenåringsliv bestående av lekser, fotballtrening, familietid og venner.

En hyllest til: Jahn Teigen (NY!) 
For ti år siden flyttet hele Norges Jahn Teigen til landsbygda i Skåne i Sverige, til det idylliske landstedet Klockaregården. Etter 40 år i rampelyset, var hans mål å skape et sted hvor musikere kunne møtes, finne roen og skape magiske musikalske øyeblikk sammen. Nå oppfylles endelig hans store drøm, når kjente og kjære artister fra de siste fire tiårene kommer til Klockaregården for å hylle artisten, komikeren, rockestjernen, operasangeren, Grand Prix-legenden og mennesket Jahn Teigen. Vi møter blant andre Carola, Cir.Cuz, Jan Eggum, Hanne Sørvaag, Elisabeth Andreassen, Thom Hell, Morgan Sulele og Alexander Rybak.

Koht og kidsa (NY!)
De såkalte millenniums-kidsa er stort sett flinke og pliktoppfyllende, og de drikker mye mindre enn generasjonene før dem. Samtidig er mange av dem allerede slitne. Hvorfor er det sånn? Det skal Koht og kidsa prøve å finne svarene på i løpet av høsten på TVNorge. Christine Koht har fått frie tøyler til å gjøre det hun kan best, nemlig å lage en ekte «kohtumentar». På sitt særegne vis blander hun sosialantropologi med barnslig nysgjerrighet og ender opp med leken og lærerik underholdning i møtet med hundrevis av norske kids anno 2016. 

Brille (sesong 5)
Vårens Brille-sesong ble den mest sette siden Harald Eia og Bård Tufte Johansen tok med seg konseptet over fra NRK, og det humorbaserte kunnskapsprogrammet er blitt en viktig del av TVNorges humor-DNA. Til høsten er Brille tilbake på kanalen, og i det rullerende panelet dukker det opp gjester som Espen Eckbo, Thomas Giertsen, Henriette Steenstrup, Mikkel Niva, Steinar Sagen, Martin Beyer-Olsen, Tore Sagen, Egil Hegerberg, Trine Lise Olsen og Christian Mikkelsen.

Kjekt å ha (NY!)
Hvert år strømmer kreative nyvinninger inn over landet med løfter om å gjøre nordmenns liv enda enklere, bedre, morsommere og mer komplett. I serien Kjekt å ha har TVNorge bedt vanlige nordmenn om å være forsøkskaninene som skal finne ut av hva som virkelig er kjekt å ha og hvilke produkter som bør legges rett tilbake i boksen. I et program der prosessen er vel så morsom som resultatet, får kompisgjengen, venninnegjengen, storfamilien og det eldre ekteparet pakker med spennende og rare ting levert på døra.

Norges beste brannmann (NY!)
De er blant Norges 11 000 modigste menn og kvinner. De jobber for at vi andre skal være trygge i hjemmene våre, og de kommer til unnsetning om ulykken skulle være ute. De jobber i det norske brannvesenet, som hvert år rykker ut for å hindre 15 000 branner over hele landet. Men hvem er den aller modigste, sterkeste og beste brannslukkeren av dem alle? Det skal TVNorge finne ut i høst, i realitykonkurransen Norges beste brannmann. Ti dedikerte brannmenn og -kvinner fra hele landet skal konkurrere både individuelt og som lag, og vinneren reiser hjem til sin lokale brannstasjon med et splitter nytt utrykningskjøretøy. Henriette Bruusgaard er programleder.

Alt for Norge (sesong 7)
Et av Norges mest godhjerta og populære reality-program, Alt for Norge, er tilbake med deltakere som snur opp-ned på både norske og amerikanske myter. Når tolv nye norsk-amerikanere setter sine bein på norsk jord for aller første gang, vil de bli tatt imot av Fridtjof Nilsen, som er årets programleder for Alt for Norge. Han skal lose den sjarmerende gjengen gjennom en rekke urnorske utfordringer i konkurransen om å være den «norskeste» deltakeren. Vinneren får drømmen oppfylt: et etterlengtet møte med sin norske slekt.

Aamodt og Kjus på bortebane (sesong 2)
Alpinheltene, vinnerskallene og bestekompisene Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus drar igjen ut på tur for å utkjempe tøffe slag med norske idrettshelter. Denne sesongen er spekket med legender, og Aamodt og Kjus møter blant andre Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang, Johan Olav Koss og Ådne Søndrål, og Magnus Carlsen med sjakkmakker Jon Ludvig Hammer. De andre idrettsstjernene som skal bryne seg på Aamodt og Kjus denne sesongen er Mats Zuccarello Aasen, Karoline Dyhre Breivang og Tonje Larsen, Petter Solberg og Andreas Mikkelsen, Silje Norendal og Aleksander Bonsaksen, og John Arne og Bjørn Helge Riise.

Gift ved første blikk (sesong 3)
Har et ekspertpanel bedre forutsetning for å skape en ekteskapelig suksess enn moderne sjekketjenester og blind forelskelse? Debatten var opphetet da TVNorge lanserte kjærlighetseksperimentet Gift ved første blikk i 2014. I år skal tre nye par gifte seg på skjermen. De settes sammen av et panel av eksperter på mennesker og samliv, og i fem uker skal de leve sammen som et ektepar. Deretter må de bestemme seg for om de vil forbli gift eller søke om skilsmisse. 

Sinnasnekker’n (sesong 7)
Sinnasnekker’n Otto Robsahm er blitt hele Norges oppussingsekspert, og til høsten drar han ut på veien igjen. Otto besøker steder over hele landet, og hjelper både enslige, småbarnsfamilier og unge par i oppussingstrøbbel. Hans direkte og tydelige stil fører til at menneskene han møter sammen klarer å få bukt med både dårlig kommunikasjon, latskap, frustrasjon og urealistiske forventninger. Denne høsten hjelper Otto blant annet til med oppussingen hos en alenemamma og en alenepappa, på to gamle gårdsbruk og en tidligere bensinstasjon.

71° nord (sesong 18)
Verdens lengstlevende realityserie er tilbake for attende gang. I 71° nord blir norsk natur servert på spektakulært vis når Tom Stiansen leder nye deltakere gjennom harde prøvelser i majestetiske kulisser, helt fra Lindesnes i sør til målstreken på Nordkapp. Årets sesong av 71° nord inkluderer både den yngste og den eldste deltakeren noen gang. Med på ekspedisjonen er også en deltaker med tourettes, en emigrert brasilianer og en «youtuber» med modellkarriere.

Åndenes makt (sesong 12)
Når Åndenes makt returnerer til høsten, er det med noe så sjeldent som en mann på klarsynt-laget. Han heter Michael Winger og vant i 2011 talentkonkurransen Jakten på den 6. sans på TVNorge. Hans første oppgave blir å se nærmere på en grisefarm mellom Kongsvinger og Flisa. Tom Strømnæss får i løpet av sesongen selvsagt også selskap av Lilli Bendriss, Lena Ranehag, Gro-Helen Tørum og Anne-Kristine Augestad, og det blir blant annet turer til en bowlinghall på Fagernes, herskapelige Orreholmens Kungsgård i Sverige og en enebolig i Valdres som opprinnelig ble bygd som barneskole. 

MAX

VM-kvalik
Til høsten starter kampen om plassene i VM i Russland 2018. 9 grupper, 52 nasjoner – bare 13 av dem går videre til verdens gjeveste turnering. I hver runde vil kampene spres utover ulike tider og dager, som under EM-kvaliken, og MAX og Eurosport Norge sender alle de saftigste og viktigste oppgjørene. De aller største kampene med det norske landslaget går på TVNorge. Foruten Norges kamper, vil MAX og Eurosport Norge vise våre naboer Sverige og Danmark, med Åge Hareide som ny trener. I tillegg er det duket for prestisjetunge oppgjør som Spania - Italia, England - Skottland og Nederland - Frankrike. På Dplay kan man strømme alle oppgjørene fra hele kvalifiseringen. Discovery er stedet for landslagsfotball.

Fotballproff (NY!)
Hver dag løper millioner av barn og unge over hele kloden rundt med en ball i beina, alle med det samme målet: å én dag bli proff. Men hvordan er egentlig tilværelsen for de som har lyktes med å ta steget ut i utlandet for å bli profesjonell fotballspiller? I dokumentarserien Fotballproff kommer seerne tett på norske spillere som tjener til livets opphold i utenlandske ligaer. MAX har besøkt blant andre landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred i Hertha Berlin, Omar Elabdellaoui i Olympiakos, Stefan Johansen i Celtic, Pa-Modou Kah i Vancouver Whitecaps og Ada Hegerberg i Lyon. 

Oslo S (sesong 2)
Hver morgen klokken 03.45 åpner Oslo S dørene og blir til et av Nordens største knutepunkt. Nær 200.000 mennesker passerer gjennom stasjonslokalene på én dag, og hele 50 millioner er innom i løpet av ett år. Oslo S er en dokumentarserie som gir et unikt innblikk i den utfordrende hverdagen til vekterne som har stasjonen som sin arbeidsplass. Oslo S er et av de tettest overvåkede områdene i Nord-Europa, og kameraene fanger opp alt som skjer, fra overdoser og slåsskamper til slagpasienter og folk som har gått seg vill og sliter med å finne riktig spor. Vekterne bistår dem alle.

FEM

Top Model 2016 (NY!)
Sammen med våre søsterkanaler i Sverige og Danmark, skal FEM gjøre en ny sesong av Top Model, der de tradisjonelle modellkravene til høyde og midjemål forkastes. I år er vi på jakt etter de modellspirene som ikke får plass i «size zero»: Vi ser først og fremst etter karisma, utstråling og personlighet – og selvsagt potensialet til å se helt fantastisk ut på bilder. Den norske mote- og livsstilsbloggeren Janka Polliani sitter i dommerpanelet, og vinneren vil få en ettårskontrakt med modellbyrået MILK, som har sitt hovedkvarter i London.

Fødeavdelingen (NY!)
Hver eneste dag, hver eneste time, fødes et nytt barn i Norge. Akershus Universitetssykehus har en av landets travleste fødeavdelinger, hvor nye liv kommer til verden – og andres liv forandres for alltid. Dokumentarserien Fødeavdelingen følger livet på en helt spesiell arbeidsplass, der et av livets store mirakler er en del av hverdagen.

Trinny og Susannah – oppdrag Norge (sesong 6)
Storbritannias ærligste og herligste stylister er tilbake i Norge for å hjelpe kvinner med å gjenvinne selvtilliten. Denne gangen kler de opp både vanlige norske kvinner og et knippe kjendiser, deriblant blogger og samfunnsdebattant Suzanne Aabel, modell Gro Skaustein, kickboxer Mette Solli, skuespiller Marianne Krogness, tidligere skidronning Anette Bøe og blogger Kristin Gjelsvik.

Til toppen