GEIR SELVIK MALTHE-SØRENSSEN - her fotografert i forbindelse med hans bok om Treholt-saken fra noen år tilbake.
GEIR SELVIK MALTHE-SØRENSSEN - her fotografert i forbindelse med hans bok om Treholt-saken fra noen år tilbake. (Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten / NTB scanpix)

Malthe-Sørenssen siktet for bedrageri, dokumentfalsk og påvirking av parter i retten

Den tidligere journalisten møtte til avhør forrige uke.

  • Endret

Oslo (NTB): Den tidligere journalisten Geir Selvik Malthe-Sørenssen er siktet for bedrageri, dokumentfalsk og uakseptabel påvirkning av parter i retten, melder VG.

Journalisten, privatetterforskeren og forfatteren møtte forrige uke til et sju timer langt avhør med politiet, skriver avisen.

51-åringen tok ikke stilling til straffskyld i avhøret, men var villig til å svare på spørsmål fra politiet.

Politiadvokat Eivind Kluge i Oslo politidistrikt bekrefter avhøret og siktelsene overfor avisen.

– Jeg ønsker ikke å si dagen for avhøret fordi vi ikke vil knytte Malthe-Sørenssen til verken tid eller sted. Han gir uttrykk for at sikkerheten hans er under press, sier han.

VG avslørte i vinter at Malthe-Sørenssen bløffet om en kilde i Treholt-saken og skal ha gjort det samme i flere andre saker.

Den tidligere journalisten har overfor Dagbladet innrømmet Treholt-bløffen, men nekter for å ha gjort noe galt i de andre sakene.

Det er opplysningene i Treholt-bløffen, samt en arvesak der advokat Mona Høiness var en av partene, som danner grunnlaget for at Malthe-Sørenssen nå er siktet, skriver avisen.

Malthe-Sørenssens forsvarer, advokat Trygve Staff, vil ikke kommentere saken overfor avisen.

Til toppen