Anne Linn Kumano Ensby (NRK) og Sissel Skjervum Bjerkehagen (Ringerikes Blad) diskuterer under ett av master-treffene.

Til vanlig er medielederne konkurrenter. Det siste året har de «funnet et felleskap» som medstudenter

16 medielederne har nå avsluttet det første masterprogrammet i reportasjeledelse hos SUJO i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen avsluttet i forrige uke eksamensuke for sine masterstudenter på programmet «Reportasjeledelse i undersøkende journalistikk».

Dette er første gangen programmet - som er tilpasset medieledere - blir gjennomført, og tilbakemeldingene er gode, opplyser SUJO i en pressemelding.

Flere av de 16 medielederne på studiet - som til vanlig er harde konkurrenter - har gjennom flere samlinger det siste året samarbeidet og «funnet et felleskap de ikke har hatt før».

– For meg som fersk leder har det vært spennende å kunne diskutere fag med andre i samme eller lignende roller, og høre hvordan de løser det. Vi møter mange av de samme problemstillingene, blant annet når det kommer til å prioritere ressursene til nyhetsproduksjon versus lange løp, sier nyhetsredaktør hos Forsvarets forum, Andrea Rognstrand.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fra venstre: Andrea Rognstrand (Forsvarets forum), Morten Marius Larsen (Vl), Astrid Rommetveit (NRK) og Carl Gunnar Gundersen (Aftenbladet) diskuterer på en av samlingene i Bergen.

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Ringerikes Blad, Sissel Skjervum Bjerkehagen, forteller også at studiet har gitt henne et løft.

– Studiet gir oss en selvtillit på at; Joda, dette skal vi også få til i de små lokalavisene. Ingen redaksjon er for liten for få dette til, men man må bare få litt påfyll og kompetanse for å se hvordan en kan skru ting sammen, sier hun.

SUJO opplyser at et nytt masteremne i reportasjeledelse vil være klart i løpet av neste år.

Powered by Labrador CMS