Marcus Husby bytter ut Dagens Næringsliv-desken - som han her er avbildet på - med VG-desken.
Marcus Husby bytter ut Dagens Næringsliv-desken - som han her er avbildet på - med VG-desken. (Foto: Jan Magnus Weiberg-Aurdal)

FOLK

Marcus Husby (37) forlater DN - blir ny Rampelys-sjef i VG

– Dette er ikke bare drømmejobben min, det er guttedrømmen min, sier han.

Marcus Husby (37) er ansatt som ny leder og nyhetssjef for Rampelys-avdelingen til VG, opplyser avishuset.

Husby kommer fra jobben som nyhetssjef i Dagens Næringsliv, og vender dermed tilbake til samme redaksjon som han forlot i 2015

– For å sitere Nicolai Tangen litt fritt: Dette er ikke bare drømmejobben min, det er guttedrømmen min, sier Husby.

– Jeg kommer til å savne gjengen i DN fryktelig mye. Men jeg gleder meg enormt til å ta kjendis- og kulturjournalistikken inn i et nytt tiår sammen med gjengen i Rampelys-redaksjonen og resten av VG. 2021 blir bra på alle mulige måter, sier han.

På VG-huset er også stemningen god etter rekrutteringen.

– VG skal være folkets førstevalg på nyheter, også på Rampelys. Det er sterk konkurranse om å være best på kjendis- og kulturnyheter for tiden. Derfor ruster vi nå opp Rampelys, sier fungerende leder for nyhetsavdelingen i VG, Andreas Nielsen.

– Marcus får en nøkkelrolle i dette arbeidet, for alle VGs plattformer. Vi er helt trygge på at vi har hentet inn den aller beste til å kunne gjøre det, sier han.

Husby overlater Rampelys-jobben fra avtroppende leder Atle Jørstad Wergeland, som det neste året skal lede Nisje-avdelingen til VG.

Han er glad for at det er nettopp Husby som overtar.

– Marcus var Norges beste kjendisjournalist da han forlot VG i 2015, og han har et sylskarpt journalistisk hode. Jeg er sikker på at han og avdelingen kommer til å gjøre mye bra i tiden som kommer, sier Jørstad Wergeland.

Til toppen