Maria Lavik, Elias Bakken Johansen og Marit Mjølsnes er alle tre ansatt som journalister i Vårt Land.
Maria Lavik, Elias Bakken Johansen og Marit Mjølsnes er alle tre ansatt som journalister i Vårt Land. (Vårt Land)

FOLK

Maria (36), Elias (26) og Marit (31) har fått fast jobb i Vårt Land

– Det er oppløftende å se at vi tiltrekker oss svært kompetente og dagsordensettende journalister.

Vårt Land har ansatt Maria Lavik (36), Marit Mjølsneset (31) og Elias Bakken Johansen (26) som faste journalister, opplyser avishuset.

– Det er oppløftende å se at vi tiltrekker oss svært kompetente og dagsordensettende journalister til en avis i sterk vekst, sier sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore.

Lavik er ansatt som journalist på nyhetsavdelingen, Mjølsneset er tilknyttet religionsavdelingen, mens Bakken Johansen skal inn i kulturavdelingen.

Lavik har det siste året vært frilanser og jobbet med et bokprosjekt. Tidligere har hun bakgrunn fra Klassekampen, NRK og Hordaland. 

Hun har journalistutdannelse fra OsloMet, og har også mastergrad i økonomisk historie fra London School of Economics og en bachelorgrad i historie fra Universitetene i Bergen og Cape Town.

– Vi er svært glad for at Maria har sagt ja til å bidra til løfte Vårt Lands nyhetsjournalistikk videre. Vi ble kjent med Maria i sommer da hun var tilknyttet vår redaksjon og ble svært imponert over hennes evne til å sette dagsorden. Maria er en journalist som evner å se nye sammenhenger og som formidler med et klart og tydelig nyhetsspråk. Hennes kompetanse vil bidra med nye perspektiver til vår verdibaserte journalistikk, sier Veslemøy Østrem, nyhetsredaktør i Vårt Land.

Mjølsneset kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver i Det Norske Misjonsselskap.

Hun har sin journalistutdannelse fra Universitetet i Bergen.

– Mjølsneset har bred og variert erfaring, både fra Medie- og Kristen-Norge. Hun har stor forståelse og engasjement for Vårt Lands prosjekt, og kommer til å bli en viktig journalist for vår kristenliv- og religionsdekning, sier konstituert religionsredaktør Elise Kruse.

Bakken Johansen har på sin side vært tilknyttet Vårt Land som vikar siden i fjor sommer, og har tidligere bakgrunn fra Dagens Næringsliv.

Han har journalistutdannelsen sin fra Høgskulen i Volda.

 – Med Elias på laget vil vi befeste vår posisjon som en av landets ledende kulturavdelinger. Elias er en analytisk og systematisk journalist med sterk nyhetsteft, og han har for lengst rukket å bli svært godt like av dem som nå blir hans faste kolleger i Vårt Land,» sier kulturredaktør Arne Borge.

­

Til toppen