Maria Veie Sandvik er ansatt som forlagsredaktør i Museumsforlaget. Foto: Museumsforlaget
Maria Veie Sandvik er ansatt som forlagsredaktør i Museumsforlaget. Foto: Museumsforlaget

FOLK

Maria Veie Sandvik er ansatt som redaktør i Museumsforlaget

- Vi la vekt på å utvide den faglige kompetansen i redaksjonen, skriver forlagssjefen i en pressemelding.

I en pressemelding mandag morgen skriver Museumsforlaget at de har ansatt Maria Veie Sandvik (f. 1977)  som forlagsredaktør i en nyopprettet stilling i Museumsforlaget. 

Ifølge pressemeldingen har Veie Sandvik ti års internasjonal erfaring som kunsthistoriker, og et bredt kontaktnettverk som Museumsforlaget håper at både forlaget og leserne kan dra nytte av. 

– Vi la vekt på å utvide den faglige kompetansen i redaksjonen og mener at Maria med hovedfag i kunsthistorie og erfaring som kurator vil tilføre oss verdifull faglig kompetanse innenfor arbeidsfeltet vårt, sier Torbjørn Lefstad, forlagssjef i Museumsforlaget ifølge pressemeldingen. 

Veie Sandvik har ifølge pressemeldingen kuratert et femtitalls utstillinger i inn- og utland (bl.a. Kina, USA, Tyskland) og vært redaktør for flere kunstfaglige publikasjoner.

– Etter mange år mellom Berlin og Oslo ser jeg fram til å kombinere min erfaring fra samtidskunstfeltet med min ekspertise innen norsk middelalder og utvikle kulturhistoriske bokprosjekter hos Museumsforlaget. Med arbeidsplass i Kjøpmannsgata, middelalderens hovedgate i kaupangen Nidaros, kjenner jeg meg hjemme både som trønder og fagperson, sier Maria.

Til toppen