Marie Melgård går til DN.
Marie Melgård går til DN. (Skjalg Bøhmer Vold)

FOLK

Marie Melgård (33) forlater VG - klar for Dagens Næringsliv

– Det er ikke med lett hjerte at jeg takker for meg i VG, sier Marie Melgård til Medier24.

Marie Melgård (33) er ansatt som politisk journalist i Dagens Næringsliv, og skal ifølge en pressemelding «styrke avisens dagsordensettende journalistikk».

Melgård hentes fra VG, der hun har jobbet siden 2017 og vært en av avisens mest profilerte politiske journalister.

Hun skrev blant annet Arbeiderpartiet-boken «Alle skal ned» sammen med tidligere VG-journalist Lars Joakim Skarvøy.

 

– Et spennende tilbud

Hun var også - sammen med blant annet Skarvøy - en av journalistene som hadde byline på den mye omtalte Bar Vulkan-artikkelen om Trond Giske i 2018, som blant annet førte til en knallhard PFU-fellelse for VG sin del. 

VG laget også en egen intern granskningsrapport av hva som gikk galt i avisas dekning av saken

I april i år ble Melgård flyttet fra VGs politiske avdeling til utenriksavdelingen, meldte DN. Skarvøy fikk på sin side permisjon, mens Eirik Mosveen - som var tredje journalist med byline på Bar Vulkan-saken - ble flyttet til Dagsorden-avdelingen, meldte Dagsavisen.

På spørsmål fra Medier24 om VG-exiten handler om VG-ledelsens håndtering av Bar Vulkan-saken, svarer Melgård følgende i en tekstmelding:

– Nei. Det er ikke med lett hjerte at jeg takker for meg i VG, men DN har kommet med et spennende tilbud som jeg har takka ja til. Nå gleder jeg meg til å jobbe med det politiske teamet i DN og sette dagsorden i 2020.

 

– Gleder meg

I pressemeldingen fra DN sier Melgård at hun ser frem til å bytte ut Akersgata med NHST-bygget på Vaterland i Oslo. 

– Jeg gleder meg til å begynne i DN og jobbe i en av landets mest hardtslående redaksjoner for kritisk, undersøkende politisk journalistikk, sier Melgård i pressemeldingen.

DNs nyhetsredaktør Janne Johannessen er glad for sin nye rekruttering. 

– Marie Melgård er en erfaren og meget kunnskapsrik reporter med et imponerende kildenettverk. Hun har vist at hun evner å sette dagsorden med sin journalistikk. Vi er veldig fornøyd med å få henne på laget, sier Johannessen i pressemeldingen.

– Vi vet at våre lesere ønsker å bli tatt med på innsiden av norsk politikk. Mye av den mest spennende journalistikken vår foregår nettopp i skjæringspunktet mellom politikk og næringsliv. For DN er det da helt naturlig å styrke vårt team av politiske reportere med en av landets beste journalister, fortsetter Johannessen.

Til toppen