ERNST A. LERSVEEN, TV 2s erfarne sportsreporter.
ERNST A. LERSVEEN, TV 2s erfarne sportsreporter. (Bilde: TV 2)

Martin Johnsrud Sundby avslutter boikotten mot TV 2-reporter Ernst A. Lersveen

Hadde en oppklarende samtale sammen torsdag formiddag.

Mandag ble det kjent at langrennsløper Martin Johnsrud Sundby nektet å la seg intervjue av TV 2s erfarne sportsreporter Ernst A. Lersveen.

Og tv-kanalen har valgt å bøye seg: Johnsrud Sundby ble flere ganger intervjuet av TV 2s fotograf, «dersom Sundby ønsket å si noe».

– Jeg spør, han svarer

Torsdag kunne Sundby fortelle at partene har pratet og løst konflikten, melder NTB.

– Jeg har ikke så mye kommentarer til den saken egentlig. Jeg har hatt en ålreit, oppklarende og nødvendig samtale med TV 2s reporter i dag, og tror vi er enige om at vi kan fortsette der vi har sluppet, holdt jeg på å si. Utover det har jeg ingen kommentar til den saken, sier Sundby.

– Nå er vi der at jeg spør og han svarer, sier Lersveen til NTB.

Reaksjonene var sterke i saken og sportsredaktør Rune Robertsen i mediehuset iTromsø skrev blant annet: «Martin Johnsrud Sundby fikk i helga bestemme at TV 2s reporter Ernst A. Lersveen ikke skulle få intervjue skistjernen. Et av Norges største og mektigste mediehus godtok dermed å gi bort deler av redaktøransvaret fra seg selv – og til en av landets største idrettsstjerner».

– Forutinntatt journalistikk

Johnsrud Sundby skrev følgende i et statement da saken ble kjent:

– Dette dreier seg ikke om at TV2 stiller kritiske spørsmål, men om at Lersveen har latt sterke personlige meninger prege en ensidig og forutinntatt journalistikk. Mange har reagert på hans mistenkeliggjøring. Det blir vanskelig å forholde seg til en journalist som har så klare forutinntatte meninger som kommentator. Jeg lar meg gjerne intervjue av andre i TV2, og svarer mer enn gjerne på spørsmål om min bruk av astmamedisin.

Lersveen på sin side spekulerte i VG-saken om boikotten skyldes at han som journalist har stilt kritiske spørsmål i forbindelse med dopingsaken.

– Jeg burde sagt at det er jeg som boikotter Martin. Det burde jeg sagt. Men det gjør jeg ikke. Han har gitt uttrykk for at han ikke ønsker å bli intervjuet av meg. Det synes jeg er leit. Men jeg respekterer det, sier Lersveen til VG.

Til toppen