MBL og NJ er enige om årets tariffoppgjør

Partene kom natt til fredag til en enighet som innebærer en økning i minstelønnssatsene på 10.500 kroner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Journalistlag er enige om årets tariffoppgjør.

Partene kom natt til fredag til en enighet som innebærer en økning i minstelønnssatsene på 10.500 kroner. Ulempesatsene er økt med 2,7 prosent.

MBLs forhandlingsleder Pernille Arneberg Børset sier forhandlingene har vært krevende, men at de har foregått i en god tone.

– Vi er glade for å ha kommet i havn med en forhandlingsløsning som tar hensyn til både bransjens og den enkelte bedrifts situasjon. Oppgjøret omfatter i overkant av 2.600 journalister i ulike medier innenfor MBL-området. Forhandlingsresultatet har en ramme som er i tråd med LO-NHO-oppgjøret, sier hun i en pressemelding.

Leder i Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen, sier i en pressemelding på NJ sine nettsider at de mener resultatet er en god løsning for deres medlemmer. 

– Samlet sett er dette et godt svar til alle våre medlemmer som opplever at det er vanskelig å oppnå resultater gjennom lokale forhandlinger, sier forhandlingsleder for Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen, i meldingen. 

Hun påpeker at det fortsatt skal gjennomføres lokale forhandlinger, og at de forventer uttelling for sine medlemmer også lokalt i dette oppgjøret. 

– Det sentrale tillegget er første byggekloss i lønnsoppgjøret. Det er en felles enighet med MBL om at det fortsatt er rom for reelle, lokale forhandlinger, og at slike forhandlinger skal finne sted. Resultatene i bransjen viser jevnt over at det er god lønnsevne, og med tanke på at lønnsveksten i fjor var vesentlig dårligere enn samfunnsrammen, forventer vi uttelling også lokalt, sier Frantzen.

Powered by Labrador CMS