Jon Michelets sjette og siste bind av "Sjøens helt"-serien, "Krigerens hjemkomst", topper listen over bestselgende norsk skjønnlitteratur for voksne.
Jon Michelets sjette og siste bind av "Sjøens helt"-serien, "Krigerens hjemkomst", topper listen over bestselgende norsk skjønnlitteratur for voksne. (Johannessen, Gitte)

Jon Michelet-bok blir grunnlaget for NRKs dyreste dramaserie noensinne

NRK har budsjettert med 150 millioner på å gjøre første bok i Jon Michelets «En sjøens helt» om til TV-drama, skriver de på egne sider. 

Det skriver NRK på sine nettsider. 

Det er produsent John M. Jacobsen, og resten av produksjonsselskapet Filmkameratene som skal lage serien, som kommer på skjermene i løpet av 2021 eller 2022.

I første omgang skal det lages tv av den første boken i den totalt seks bind lange serien, nemlig «Skogmatrosen», skriver NRK.

– Det vi kaller sesong én, er på åtte episoder á 45 minutter. Det bringer oss ut av første bok, men ikke noe særlig langt inn i bok nummer to, sier produsenten til NRK og avslører at serien har fått et budsjett på 150 millioner kroner, som gjør dramasatsingen til den dyreste i NRKs historie.

Til toppen