Matt Burns - senior redaktør i TechChrunch.

MediaPuls 134: Vi snakker med TechCrunch-redaktør Matt Burns

PODKAST: Trump stempler media som «enemy of the people». Hans-Petter er på Mobile World Congress, og Data Selfie analyserer personligheten din via Facebook.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Under konserten til Andrea Bocelli på Telenor Arena, måtte alle 17,000 skru av sine mobiler. På Telenor sin arena, altså. MediaPuls beklager mye café-støy i intervjuet med Astrid Valen-Utvik i episode 133, og Hans-Petter tar selvkritikk. IGM var ikke særlig fornøyd med Marius sin «rant» i episode 133, og beskylder oss for å være et «begrepspoliti».

  • #Sponset: Hans-Petter, ikke MediaPuls, er sponset av Lenovo. Han er invitert til Barcelona og Mobile World Congress for å være med på blant annet Lenovo sitt program. 

Vi har møtt Matt Burns, som er redaktør i Tech Crunch, og hørt hva han mener om Amazon Alexa, retrotelefoner og om modulære mobiltelefoner er det store i 2017.

Selv om vi er lei av Donald Trump, kan vi ikke unngå å snakke om han. Spesielt ikke når han aktivt jobber for å undergrave den frie og kritiske pressen. Vi er ved et brytningspunkt for pressefriheten, og dette er veldig, veldig alvorlig.

Teknologien som Trump brukte under valget for å målrette sine budskap på Facebook, er nå tilgjengelig for deg og meg i form av et Chrome-innstikk. Data Selfie vil analysere alt du gjør på Facebook, og presenterer det hele som en infografikk som tar for seg alt fra hvem du liker, men mest av alt hvem du er som person.

Hvordan bør du forholde deg til alt du etterlater deg av spor på Facebook, når dine personlige trekk kan brukes for og i mot deg?

I sosiale medier siden sist-spalten ser vi litt nærmere på videoreklame på Facebook. Instagram har kommet med støtte for å legge inntil 10 bilder og videoer i en og samme post. Enda flere sjefer forlater Twitter, og YouTube følger opp Facebook, og gir eksterne aktører tilgang for revisjon av måletall.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS