(Illustrasjon: Facebook)
(Illustrasjon: Facebook)

Podkast

MediaPuls 176: Hvor mye trøbbel blir Facebook Marketplace for Schibsted? Nok til at børsen har latt seg skremme, i hvert fall

Om kort tid dukker Facebook Marketplace opp i Norge. Det sender aksjekursen til Schibsted ned. Og det er ikke rart.

  • Endret

Facebook Marketplace vil utfordre den virkelige pengemaskinen til Schibsted, Finn.no. Schibsted derimot er ikke bekymret, og hevder de er godt forberedt. Tiden vil vise, og så langt har i alle fall aksjonærer latt seg skremme.

Digitalisering er på alles lepper om dagen. Norge må digitaliseres for at AS Norge skal overleve kan vi lese stadig vekk. Og mens nordmenn er de mest digitale i verden, er lederne digitale sinker. Nå viser det seg derimot at de fleste av oss ikke er så veldig digitale når det kommer til stykket. Og det kan by på særs utfordringer for høykostlandet Norge.

Jo mer Donald Trump roter seg inn i en språklig og rasistisk hengemyr, jo mer og mer tydelig blir det at amerikanske selskap “tar standpunkt” i saker. Ikke bare trekker de seg fra presidentens rådgivende komiteer, men den siste uken har vi også sett hvordan hosting-leverandører jager bort nynazistiske nettsider. Og her er Google verst i klassen.

Årets valgkamp er godt i gang, og vi diskuterer hvordan Jonas Gahr Støre, Erna Solberg og Rasmus Hansson tyr til humor for å nå ut til de yngre målgruppene.

Det er nesten ingen som vil ha video-briller. Først var det Google sine Glass som gikk på trynet. Nå ser det ut som det snart er over og ut for Snap sine Spectacles. Hva skal til for at vi skal kle oss med teknologiske briller, være seg for AR, VR eller MR?

I sosiale medier siden sist ser vi nærmere på disse sakene:

  • Facebook og Instagram endrer design
  • Facebook ruller ut Trending News på mobil
  • Vi forklarer hvordan du fjerner lyden i nyhetsfeeden din
  • Snapchat tester “Crowd Surf”
  • Nå kan du sende direkte fra Facebook Stories
  • Og Barack Obama setter ny Twitter-rekord

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller Apple Podcast. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Til toppen