Podkasterne på MediaPuls: Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen.
Podkasterne på MediaPuls: Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

Podkast:

MediaPuls 240: Er dette «the end of Facebook as we know it»?

Marius har kommet hjem fra Digital Innovators Summit i Berlin. Facebook befinner seg i en dyp krise og vi ser nærmere på hva vi kan lære av Sylvi Listhaugs Facebook-strategi.

 

Marius har akkurat tilbake fra Berlin etter å ha vært på Digital Innovators Summit. En innovasjonskonferanse i regi av FIPP – som står for The Network for Global Media. Tema er innovasjon for mediebransjen. Men det var kanskje mest av alt en konferanse for medieledere som ønsker seg løsninger og ikke innovasjon.

The end of Facebook as we know it

Det blåser kraftig rundt sosiale medier om dagen. I forrige episode nevnte vi Snap som fikk skrellet vekk 6 milliarder kroner av børsverdien etter at Rihanna gikk ut og oppfordret til boikott av tjenesten.

Det blir peanøtter sammenlignet med Facebook som i løpet av denne uken har falt med nærmere 400 milliarder kroner i verdi etter at det ble kjent at Cambridge Analytica hadde brukt personopplysninger fra 50 millioner Facebook-profiler.

Markerer det her starten på slutten for Facebook, eller starten på et nytt Facebook?

I Norge har også en annen maktkamp utspilt seg – hvor Facebook har spilt en avgjørende rolle. Justisminister Sylvi Listhaug valgte tirsdag 20. mars å fratre, som en følge av det presset som oppstod etter en Facebook-status hun la ut en drøy uke tidligere.

Sosiale medier siden sist:

  • LinkedIn lanserer videofilter og teksteffekter
  • Snapchat dobler lreklameinntektene og blir større enn Twitter i 2019, og
  • Instagram ruller ut shopping i 8 nye land

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Første gang på Facebook Live

Siden Marius akkurat hadde kommet seg hjem fra Berlin og hadde møter i Oslo, tok han turen innom meg for å spille inn denne episoden. Og siden vi nesten aldri møtes ansikt til ansikt, fant vi ut at det var en gylden anledning til å spille inn episoden over Facebook Live samtidig.

Fikk du ikke med deg den sendingen – og ikke har sett den på verken Facebook.com/MediaPuls.noFacebook.com/Helt.Digital eller Facebook.com/HansPetter.info, kan du også se den her: 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Til toppen