I fjor høst lanserte Aftenposten «Omkampen» - neste helg er det tid for reprise på Ullevål Stadion.

Podkast

MediaPuls 258: Denne uka ble Aftenposten felt i PFU. Det må være et av historiens mest opplagte brudd på presseetikken

Google setter pistolen mot hodene til mediehusene. Aftenposten brøt presseetikken. Og vi ser nærmere på verktøy for krysspublisering i sosiale medier.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Denne uken ble Aftenposten felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i det som må ha vært det mest opplagte bruddet på presseetikken vi har sett de siste årene. Men de ble likevel ikke felt for å reklamere. 

Krysspublisering i sosiale medier

Jørn Idar spurte oss via Messenger.com/MediaPuls om hvilke verktøy som er best egnet til krysspublisering i sosiale medier. HootSuite, Falcon Social, SproutSocial og Buffer er bare 3 av veldig mange (gode) verktøy som kan gjøre det enklere å planlegge, publisere, overvåke, analysere og rapportere.

Facebook har lagt ut en oversikt over 100 forskjellige tjenester de har godkjent.

GDPR-konflikten mellom Google og Schibsted

Mediehus som ikke vil godkjenne Googles nye policy for programmatiske annonsekjøp nektes adgang og får heller ikke annonsekronene som følger med, skrev det svenske nyhetsnettstedet Breakit.se for kort tid siden. Policyen det henvises til her, handler om at Google vil at de mediehusene og publisistene som bruker Google Doubleclick – skal ta ansvaret for å hente inn samtykket fra publikummet – altså oss. 

– Google setter i praksis pistolen mot hodet vårt, menerdet Europeiske rådet for over 4.000 publisister.

Sosiale medier siden sist:

  • Klout avvikles – GDPR får skylden 
  • Twitter vil merke profilen til politikere som står på valg i USA
  • Papua New Guinea blokkerer Facebook i en måned for å finne falske nyheter og falske brukere
  • Spotify vil betale komikeren Amy Schumer én million dollar for eksklusive rettigheter til en ny podkast-serie
  • Til alle som ler av rosabloggerne – Sophie Elise dro inn nesten 5 millioner i 2017

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill. Eller spill inn en liten lydsnutt via Facebook Messenger.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS