Kulturministeren presentere før jul sin nye stab. Fra venstre: Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland, statssekretær Bård Folke Fredriksen og politisk rådgiver Maria Kristine Göthner.
Kulturministeren presentere før jul sin nye stab. Fra venstre: Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland, statssekretær Bård Folke Fredriksen og politisk rådgiver Maria Kristine Göthner.

...men regjeringen kan ikke love TV 2 noen endelige avklaringer i høst

- Vi skal presentere noen modeller, sier statssekretær Bård Folke Fredriksen i Kulturdepartementet.

TV 2 valgte torsdag å ikke søke på midlertidig avtale som kommersiell allmennkringkaster.

Og forventer altså nye avklaringer allerede i høst om og rundt vilkårene for en langsiktig avtale om kommersiell allmennkringkasting.

Men det er det langt fra sikkert at kanalen får, antyder Kulturdepartementet.

- Vi skal presentere et initativ for Stortinget før nyttår. Da skal vi rapportere tilbake og presentere noen modeller, sier statssekretær Bård Folke Fredriksen til Medier24.

- Men det kommer ingen utlysning i høst?

- Nei - dette er et arbeid som tar tid. Utredningen fra mediemangfoldsutvalget kommer til våren. Og i den grad det skal være noen kompensasjon, så er det mange forhold, samt praktiske, politiske og juridiske spørsmål, som må avklares. Det jobber vi med nå, sier Folke Fredriksen.

- Det var også derfor vi utlyste den midlertidige avtalen, legger han til.

Kulturdepartementet uttrykte torsdag likefullt at man ikke var overrasket over at TV 2 valgte å ikke søke på denne midlertidige avtalen.

- Det illustrerer at vi er inne en tid med store endringer, og derfor var også alle andre krav enn nyhetsproduksjon og Bergen ute av avtalen, sier statssekretæren.

- 1. januar kan TV 2 stå uten avtale, og Norge være uten en kommersiell allmennkringkaster. Hvor dramatisk er det?

- Vi arbeider med en langsiktig avtale, og oppfatter ikke at det er noen stor dramatikk i at TV 2 ikke søker på den midlertidige. Også sist gang var kanalen uten noen avtale, så det er ikke noen ny situasjon, sier Bård Folke Fredriksen.

Til toppen