TV-toppmøtet på Nordiske Mediedager 2015. Fra venstre: Harald Strømme, Morten Micalsen, Thor Gjermund Eriksen og Olav Sandnes.
TV-toppmøtet på Nordiske Mediedager 2015. Fra venstre: Harald Strømme, Morten Micalsen, Thor Gjermund Eriksen og Olav Sandnes. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

Mens Discovery og TV 2 tar betalt for alt, vil MTG strømme gratis til et stort volum: TV3Play blir til Viafree

Lanseres i hele Skandinavia, med tusenvis av timer gratis underholdning.

MTG har fra før og vil fortsatt satse på den betalte abonnements-tjenesten Viaplay, som en konkurrent til Netflix og HBO, med filmer og serier.

Men når det gjelder egenprodusert TV og underholdning har MTG gått for kvantitet og seertall i stedet for brukerinntekter, med tjenesten TV3play.

Det har blant annet gitt solide strømmetall på serier som Paradise Hotel.

Og nå videreutvikler MTG dette, når TV3Play i dag relanseres som Viafree.

- Norge vil Viafree tilby alle norske programmer som produseres for MTG TV-kanalene TV3, Viasat 4 og TV6, og egenprodusert innhold eksklusivt for Viafree, skriver TV-huset i en pressemelding.

- I tillegg vil tjenesten hente innhold fra andre plattformer under MTG-paraplyen som Splay, Zoomin og eSport, samt serier og filmer fra samarbeidspartnere som Mashed, MTV og Comedy Central, heter det videre.

- En gratis tjeneste er attraktiv

MTG skiller seg dermed sterkt fra konkurrentene Discovery og TV 2, hvor tjenester som dplay og Sumo koster penger også for å se på «vanlig» TV.

Ifølge MTG er Viafree den eneste

gratis, reklamefinansierte strømme­tjenesten i Norge med langformat-innhold.

Og MTG TV-sjef Morten Micalsen har tro på dette framover:

- En vekst på 150 % i reklameinntekter så langt i år viser en gratis, reklamefinansiert strømmetjeneste er et attraktivt og spennende satsingsområde i TV-markedet.

Til toppen