Yahoos USA-kontor.
Yahoos USA-kontor. (Foto: Yahoo)

Mens Google, Facebook og Apple håver inn penger, må Yahoo kutte 1700 ansatte

Tapte nær 40 milliarder kroner i fjerde kvartal.

  • Endret

Washington (NTB-AFP-AP): Internettkjempen Yahoo vil kutte rundt 1.700 ansatte – 15 prosent av staben – og varsler at selskapet søker «strategiske alternativer» ved å selge unna noen av virksomhetene.

Det fremgikk av selskapets resultater for fjerde kvartal i 2015, som ble lagt fram tirsdag kveld. I løpet av fjorårets tre siste måneder noterte selskapet et tap på 4,43 milliarder dollar, tilsvarende 38,6 milliarder kroner.

I forbindelse med nedbemanningen vil Yahoo også stenge sine kontorer på fem ulike steder.

Selskapet har møtt hard konkurranse fra Facebook og Google når det gjelder å sikre seg reklameinntekter.

Yahoo er blant annet kjent for sin nettportal, søkemotor og webmail. Nettstedet ble lansert i 1995, ifølge Wikipedia. Det blir nå omtalt som en «fallende internettstjerne».

Selskapets toppsjef, Marissa Mayer, håper å selge noen av selskapets tjenester for om lag 1 milliard dollar.

Hun sier at selskapets styre også skal vurdere strategiske alternativer som kan føre til at det selger alle sine internettoperasjoner. Planen er å drive Yahoo videre som et mindre og mer fokusert selskap.

Med snuoperasjonen forsøker Mayer også å redde sin egen jobb. Hun var en stigende stjerne i Google da hun i sin tid overtok ledelsen i Yahoo i 2012. Enkelte av selskapets aksjeeierne har uttalt at Mayer bør gå av, men det viser hun ingen tegn til.

Nedbemanningen skal gjøres innen slutten av mars.

Til toppen