Nettsiden «The land of absurdity» ble lansert i forbindelse med Pride, og lar publikum lage sine egne absurde soneforslag og dele på sosiale medier.

Amnesty latterliggjør Polens LGBT-politikk i ny kampanje: – Nettsiden vår har blitt forsøkt hacket

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Amnesty International Norge latterliggjør Polens LGBT-politikk i ny kampanje, som får høyreekstreme til å organisere nettangrep.

I en pressemelding forteller organisasjonen om nettsiden «The land of absurdity» som ble lansert i forbindelse med Pride. Nettsiden lar publikum lage sine egne absurde soneforslag og dele på sosiale medier.

Mens aktivister og likesinnede i Polen har trykket ideen til sitt bryst, har det vekket harme blant høyreekstreme.

– Akkurat som mennesker fra LHBT-miljøet i Polen kan risikere å bli banket opp på gaten fordi de er homofile eller lesbiske, har nettsiden vår blitt angrepet og forsøkt hacket av de samme bøllene, sier kommunikasjonssjef Sindre Tollefsen i Amnesty International Norge i meldingen.

– Vi kan se de samme tendensene som i QAnon-bevegelsen og andre høyre-ekstreme grupperinger som ofte har utspring fra anonyme forum som 4chan. At politiske bevegelser eller grupper bruker disse forumene til å mobilisere angrep enten i form av å trolle, spamme eller rett og slett forsøker å «hacke» nettsteder og sosiale-medie kontoer. Det er blitt en stor utfordring for ytringsfriheten. I akkurat dette tilfellet fikk vi håndtert det på en god måte fordi vi forventet at det skulle skje, men det belyser på mange måter hvor stort sette problemet er, forteller Tollefsen videre.

Skal sendes til Polen

Kommunikasjonssjef Amnesety International Norge, Sindre Tollefsen.

Det har allerede kommet inn flere tusen forslag til soner på nettsiden. De vil blir sendt til den polske regjeringen i avslutningen av Pride-feiringen.

– Det er tydelig at politiske motstandere i Polen ikke har noe ønske om at resten av verden skal mene noe om disse sonene, og det er tydelig at mennesker fra LHBT-miljøet i Polen setter pris på støtten fra resten av verden, sier Tollefsen.

Tollefsen håper bruken av satire og parodi vil engasjere enda flere mennesker i undertrykkelsen av LGBT-mennesker som tillates av polske myndigheter og president Andrzej Duda.

– Frykt er deres største våpen. Humor er en effektiv måte å avvæpne det på. Vi skal derfor gjøre det mulig å le av dem, sier.

Hele én av fire regioner i Polen blir ansett som «LGBT-ideologifrie områder», noe som har ført til en økning i fiendtlighet, hatprat og voldelige angrep mot seksuelle minoriteter.

Powered by Labrador CMS