Avtroppende redaktør Sindre Hovdenakk og påtroppende redaktør Merete Røsvik.
Avtroppende redaktør Sindre Hovdenakk og påtroppende redaktør Merete Røsvik. (Foto: Norsk Faglitterær forfatterforening/Ilja C. Hendel)

FOLK

Merete Røsvik blir ny redaktør i tids­skriftet Prosa

– Sakprosa har et viktig samfunnsoppdrag i å forsyne den offentlige debatten med velfundert kunnskap og samfunnskritikk, sier hun til NFFO.

Merete Røsvik blir ny redaktør i tidsskriftet Prosa fra nyttår, skriver Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) på sine nettsider. Hun tar over jobben etter Sindre Hovdenakk. 

Hun har vært litteraturkritiker i blant annet Klassekampen og Morgenbladet og skrevet for Dag og Tid siden 2005. Nå tar hun over jobben som redaktør i et av Norges største litteraturtidsskrifter. 

Når NFFO spør hva som blir det viktigste i redaktørgjerningen svarer hun: 

– Det er litt vanskelig å forutsi, siden målet er å henge med på det som skjer ellers i kultursektoren. Men den gjerrige innkjøpsordningen for sakprosa og økonomiske vilkår generelt er selvsagt saker det er naturlig å følge opp, sier hun til NFFO og legger til: 

– Ellers er jeg opptatt av at sakprosa har et viktig samfunnsoppdrag i å forsyne den offentlige debatten med velfundert kunnskap og samfunnskritikk. Det er viktig for demokratiet at de som har noe viktig å komme med når ut, for ikke å snakke om helt inn i Stortingssalen og Regjeringen. Såpass høytidelig synes jeg at vi kan være. 

Hun begynner i stillingen over nyttår. 

Til toppen