VG-sjef Gard Steiro.

Digital vekst gir kjempetall for VG: 339 millioner pluss, 19 prosent margin - og den samlede omsetningen øker

Midt i «mediekrisen» kan mediehuset juble for rekordresultat. Fjerde kvartal var for første gang over halvparten av inntektene digitale.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I dag kan Verdens Gang AS juble for et av de beste resultatene på mange år:

Etter to år på rad med akkurat 272 millioner kroner i driftsresultat (EBITDA), gjør resultatet i 2017 et hopp til 339 millioner kroner. Det kan vi lese av Schibsteds resultatrapport for fjerde kvartal og hele 2017.

Dette av en samlet omsetning på 1,746 milliarder kroner, en liten økning på 46 millioner fra 2016. Dette etter flere år med nedgang i samlede inntekter. 

Fra 2014 til 2016 falt inntektene fra rundt 2 til 1,7 milliarder kroner. 

Resultatet holdt seg imidlertid på et solid nivå, men det er snart ti år siden VG har sett driftsresultater på over 330 millioner kroner. 

Spesielt verdt å merke seg i år er også hvordan nesten halvparten av inntektene nå er digitale - 863 mot 882 millioner kroner. 

VGs tall i 2017 og fjerde kvartal, målt mot året før.

Denne utviklingen er tiltakende: Fjerde kvartal ble faktisk første noen gang at de digitale inntektene var størst - med 240 millioner kroner, mot 207 fra papir.

De digitale inntektene vokste fjerde kvartal med 21 prosent. Antall abonnenter på VG+ er nå oppe i 142.000.

Det siste kvartalet var imidlertid årets dårligste - både i omsetning, vekst og resultat. Fjerde kvartal var de samlede inntektene under samme periode året før. Også resultatet gjorde et lite fall - marginen var i fjerde kvartal på «bare» 17 prosent. 

  • Saken blir oppdatert.

Slik har økonomien utviklet seg de siste 17 åra:

...og papiravisa lever fortsatt - i fjor falt opplaget med «bare» 10.000, og fallet kanskje bremset noe opp?

Powered by Labrador CMS