Hege Storhaug i Human Rights Service
Hege Storhaug i Human Rights Service (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB)

Millionstøtten til Hege Storhaugs HRS er berget: Overlevde budsjettkampen - til tross for at partier ville kutte

Venstre og KrF ville fjerne statsstøtten til Human Rights Serivce (HRS), men millionstøtten er med i det endelige statsbudsjettet.

  • Endret

Etter at de fire borgerlige partiene fikk på plass en avtale om neste års statsbudsjett, er det klart at HRS beholder statsstøtten på 1,8 millioner kroner, skriver Aftenposten.

– Vi forsøkte å få fjernet støtten til HRS, men så må alle gi og ta i slike forhandlinger, sier Venstres finanspolitiske talsperson Terje Breivik.

Både hans parti og KrF gikk i høst imot statsstøtten til den kontroversielle organisasjonen. Også i Høyre var det flere som ønsket å sløyfe støtten, men i budsjettforslaget fra regjeringen lå den fortsatt inne.

Debatten om Human Rights Service – og om statsstøtten – tilspisset seg i høst.

Organisasjonen har fått kritikk for å nøre opp under konspirasjonsteorier og rasisme, og for mange toppet det seg da HRS ba leserne fotografere muslimer for å «dokumentere den kulturelle revolusjonen» i Norge.

Frp har gitt sin fulle støtte til HRS. Stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos sa debatten var «et forsøk på å kneble» den innvandrings- og islamkritiske organisasjonen.

Til toppen