SUPER-SAKTE TV er beskrivelsen når Mills presenterer kaviarproduksjon.
SUPER-SAKTE TV er beskrivelsen når Mills presenterer kaviarproduksjon.

Mills lager verdens tregeste sakte-TV: Filmer elleve måneder med kaviar

Saktegående reklamestunt skal vise produksjonen fra rogn til kaviar.

Uttrykket «som å se maling tørke» kan få en ny konkurrent. For nå kan du nemlig se torskerogn tørke og bli til kaviar, gjennom 11 måneder.

– Mills er en tradisjonsrik virksomhet, men selv om vi i alle år har hatt glimt i øyet når vi forteller om våre produkter, må vi vel innrømme at det å filme en tønne live i månedsvis nok er det rareste vi har gjort på våre 130 år, sier Øyvind Vederhus, som er kommunikasjonssjef i matprodusenten Mills DA, i en pressemelding.

Med Hurtigruten, togturer, strikking, brenning og sang har nordmenn fått et kjært forhold til sakte-TV.

Nå tar altså Mills dette til enda et nytt nivå, med det de kaller «verdens tregeste sakte-TV».

FOR DEG SOM vil se rogn bli til kaviar har du nå mange tusen timer med underholdning foran deg. (Faksimile: Millskaviar.no)
FOR DEG SOM vil se rogn bli til kaviar har du nå mange tusen timer med underholdning foran deg. (Faksimile: Millskaviar.no) Faksimile: Millskaviar.no

Ifølge meldingen begynner TV-sendingen med å filme lagringen av rogn i Finneidfjord utenfor Mo i Rana, og med jevne mellomrom kan vi se at noen snur på tønnene.

  • Forrige uke gikk Mills live, og nå kan du se kaviaren lagres og lages på millskaviar.no

Noe av ambisjonen med prosjektet, foruten å markedsføre Mills kaviar, er å fortelle kulturhistorien rundt kaviaren: – Kaviar har vært laget i Norge og langs kysten i mange generasjoner. Vi i Mills har funnet vår egen tilnærming, og vår egen oppskrift, som ivaretar den norske kaviartradisjonen.

- Mange er nok ikke klar over det, men kaviar er en del av kulturhistorien langs kysten, og produksjonen er veldig tidkrevende. Gjennom dette prosjektet viser vi en gang for alle at det ikke svømmer ferdigproduserte kaviartuber rundt i Lofothavet, sier Vederhus i pressemeldingen.

Se Mills presentere prosjektet i denne filmen:

Til toppen