Bosnisk Post legges ned.
Bosnisk Post legges ned. (Foto: Trond Degnes)

Mistet pressestøtta og legger inn årene. Etter 20 år er det slutt for Bosnisk Post

- Et viktig bindeledd, sier tidligere styremedlem.

Bosninsk Post er nå nedlagt etter 20 års utgivelse, forteller Trond Degnes i en melding til Medier24.

For redaktør Dzevad Tasic var det ingen vei tilbake, skriver Degnes: Regjeringen strøk de siste 400.000 kroner i pressestøtte.

- Kulturministeren, og flere politikere med henne, så ikke verdien av denne unike blomsten i den norske avisflora. Dermed har Norge mistet denne minoritetsspråklige avisen!

Degnes skriver at avisa så dagens lys i Mysen 9. september 1995. Eier av daværende Indre Smaalenenes Avis, Carl Peter Løken, var en viktig fødselshjelper.

- Med stort engasjement gikk Tasic i gang med å bygge opp avisen. Med stor aviserfaring fra Oslobodenja i Sarajevo trakk den tidligere politiske redaktøren veksler på kolleger som var spredt til mange forskjellige land. Myndighetene bevilget Tasic startkapital. De så klart betydningen av avisen som et viktig bindeledd mellom bosnierne. Med årene ble avisen også utviklet med svenske og danske utgaver, skriver Degnes.

- Jeg satt i avisens første styre og har med beundring fulgt avisens utvikling i disse 20 årene. Det er en bragd at Tasic har klart å gi ut en tvers igjennom kvalitetsavis hver 14. dag. Den siste tiden fullstendig alene med avisproduksjonen. Bosniere i Skandinavia og mange med dem, takker Dzevad Tasic. Det er et tap for hele integreringsarbeidet i Norge at Bosnisk Post måtte gi opp, sier Trond Degnes.

Til toppen