. «Grenseland» produseres av Monster Scripted (Nobel, Unge lovende, Halvbroren med mer) ved produsent Håkon Briseid og Bård Fjulsrud.
. «Grenseland» produseres av Monster Scripted (Nobel, Unge lovende, Halvbroren med mer) ved produsent Håkon Briseid og Bård Fjulsrud. (Foto: Monster Scripted)

Monster i millionkrangel med Hollywood-selskap - nå blir det rettssak om Netflix-rettigheter til TV 2-serien «Grenseland»

Monster skal ha solgt rettigheter til Netflix for 17 millioner kroner, men Herrick Entertainment mener de eier denne distribusjonsretten.

Det er Dagens Næringsliv som melder at norske Monster Scripted mandag møter Herrick Entertainment i Oslo tingrett.

Partene har saksøkt hverandre etter uenighet om rettigheter til TV 2-serien «Grenseland», som kommer på skjermen i november.

Krangelen berører ikke TV 2s visning av serien, men hvem som har rett til å selge serien internasjonalt.

Herrick mener at de gjennom en tidlig samarbeidsavtale har fått overført distribusjonsrettighetene, og mener Monster har brutt avtalen ved at det norske selskapet skal ha solgt internasjonale rettighetene for 17 millioner kroner til Netflix.

- Vi ser fram til å få en rettslig avklaring i Oslo tingrett, skriver daglig leder i Monster og produsent Håkon Briseid i en e-post til DN.

Til toppen