Morgenbladet-redaktør Anna Jenssen: – Arbeids­miljøet er utfordrende nå

Det sier hun til Dagens Næringsliv.

For kort tid siden gikk redaksjonssjef i Morgenbladet, Ivar A. Iversen på dagen. I etterkant har verken han eller redaktør Anna Jenssen sagt noe annet enn at det handler om «samarbeidsproblemer». 

Redaksjonsklubben i avisa har sendt et brev til styret, hvor de kaller avgangen «et stort tap for avisen», ifølge DN

Anna Jenssen, Morgenbladet. Foto: Gard L. Michalsen

Nå skriver Dagens Næringsliv at styreleder Amund Djuve og redaktør Anna Jenssen ikke anser brevet til styret for å være en styresak, men at brevet fra klubben likevel skal behandles på fredagens styremøte. 

– Det er opp til meg og styreleder hvilke saker vi mener er riktige å ta opp i styret. Vi legger selvsagt vekt på at redaksjonsklubben ønsker styrebehandling, og ser fram til en ryddig og ærlig diskusjon i styremøtet. Det er ikke til å stikke under stol at arbeidsmiljøet i Morgenbladet er utfordrende akkurat nå. Det må vi jobbe med fremover, samtidig som vi fortsetter arbeidet med å levere god journalistikk til leserne våre, sier Jenssen til DN. 

Journalisten omtalte Iversens avgang først. 

Klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet sier at de fortsatt ikke forstår hvorfor redaksjonssjefen måtte gå og at de har jevnlig kontakt med styret om prosessen videre.

– Vi er hele tiden i dialog med sjefredaktør og styreleder, og vi har inntrykk av at de ønsker å lytte og jobbe sammen for å finne ut av hvordan vi skal jobbe fremover, sier han til DN. 

Til toppen