NY ADRESSA-SJEF? Tor Olav Mørseth, nå produktdirektør i Bergens Tidende.
NY ADRESSA-SJEF? Tor Olav Mørseth, nå produktdirektør i Bergens Tidende.

Mørseth kan være på vei hjem til Trondheim. Det blir neppe intern kandidat til Adressa-jobben.

Sluttspurt i sjefsjakten. Avgjørelse kan skje denne uka.

Flere ganger i år har Medier24 omtalt redaktørjakten for Adresseavisen, en av landets største aviser og Midt-Norges viktigste mediehus.

Blant potensielle kandidater har vært nevnte både interne og eksterne. Utviklingsredaktør og assisterende sjefredaktør Kirsti Husby har vært ansett som en sterk, intern kandidat.

Hun bekreftet også i vinter at hun var søker til jobben.

Blant eksterne kandidater som man kunne anta var aktuelle, er blant andre Ole Erik Almlid og Ole Bjørner Loe Welde, sistnevnte «delvis intern» som enleder Polaris-eide i Romsdals Budstikke. De to har ikke ønsket å kommentere saken i noen retning tidligere.

En annen mulig kandidat som har vært nevnt i spekulasjonene, er Sindre Østgård - som har vært nettsjef i NRK, men for et par år siden ble direktør for Stiftelsen Tinius.

Mørseth hjem fra Bergen?

Men nå kan mye tyde på at det kommer en kar hjem fra Vestlandet:

Flere kilder nevner nemlig Tor Olav Mørseth som den sterkeste kandidaten. Han skal etter hva Medier24 erfarer være svært aktuell, og med i «finalerunden» av ansettelsesprosessen.

Mørseth er født i 1980, og dermed å anse som en relativ ung kandidat for denne jobben.

Trønderen har imidlertid lang redaksjonell erfaring, og har med et lite avbrekk, jobbet i Bergens Tidende siden 2001. Han har vært utviklingsredaktør og hatt flere lederstillinger, og senest i fjor høst fikk han tittelen «produktdirektør» i mediehuset.

Men nå kan det altså skje at en sjefsjobb i Adresseavisen frister han hjem igjen.

Mørseth har selv ikke ønsket å kommentere saken overfor Medier24.

Sluttspurt av prosessen

Etter hva Medier24 erfarer, skal ansettelsesprosessen nå være i en sluttfase. Og en avgjørelse kan skje allerede denne uka.

Mye tyder på at det ikke blir en av de interne kandidatene, som Husby, nyhetsredaktør Erlend Hansen Juvik eller andre av de potensielle kandidatene fra interne rekker.

Dette også i tråd med klubbens ønsker, som skal ha ønsket en ekstern kandidat og frisk kompetanse til mediehuset.

Et annet eksternt navn som skal ha vært en sterk kandidat, er som nevnt Ole Erik Almlid - trønder, tidligere nyhetsredaktør i Aftenposten, og nå kommunikasjonssjef i NHO. Etter hva Medier24 erfarer, skal han på et tidspunkt ha takket nei til å være blant kandidatene.

Almlid sier selv som tidligere at han av prinsipp ikke kommenterer slike spekulasjoner.

Kirsti Husby har heller ikke ønsket å kommentere disse spørsmålene.

Medier24 har også forsøkt flere ganger onsdag å komme i kontakt med konsernsjef i Polaris og Adresseavisens styreleder Per Axel Koch, som ikke har besvart våre henvendelser.

Vi har også forsøkt å komme i kontakt med klubbleder Kjersti Fikse Ness for kommentarer.

Denne uka møtes forøvrig konsernet i Trondheim til konferanse både for tillitsvalgte og ledere.

Saken kan bli oppdatert eller utvidet senere tirsdag. Har du tips - ta gjerne kontakt på gard@medier24.com eller 917 32 534.

Til toppen