Bytter beite: Morten Bertelsen. Foto: Privat
Bytter beite: Morten Bertelsen. Foto: Privat

FOLK

Morten Bertelsen går fra DN etter 12 år

Går til olje- og energibransjen.

Morten Bertelsen hadde lørdag sin siste dag i Dagens Næringsliv, etter 12 år. I desember starter han i jobben som kommunikasjonssjef i Rystad Energy.

– Jeg starter i en nyopprettet stilling. Målet er at Rystad skal bli en mer synlig aktør i energibransjen særlig internasjonalt. Det gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på! sier Bertelsen.

Rystad Energy er et analyse- og konsulentselskap i energibransjen, med særlig fokus på olje og gass.

Det siste halvannet året har Bertelsen vært prosjektleder for nye DN.no. Totalrenoveringen av både forside og det bak panseret har involvert utviklere i Norge, Tyskland og Bangladesh, i tillegg til interne ressurser i DN.

– Lanseringa har gått kjempebra. Vi har glade brukere og sjefene er fornøyd, sier han.

 

–Eventyrlig

De siste årene har Bertelsen også jobbet med redaksjonell utvikling og robotjournalistikk for DN.

Siden Bertelsen starta i DN i 2006 har han vært dekket flere forskjellige sakskompleks.

– Det har vært helt fantastisk. Eventyrlig, har det virkelig vært. Det har vært en utrolig bølge av forskjellige ting som har skjedd, sier han.

Først jobba Bertelsen med Terra-skandalen, før finanskrisen tok all tida.

– Jeg reiste over hele kloden og rapporterte i kjølvannet av finans- og euro-krise. Så kom Statoil, oljenæring med høye oljepriser og oppturer og mye moro, sier han.

I 2013 dro Bertelsen til USA som korrespondent. Der var han i tre år.

– Jeg fikk med meg Trump, og var en av de første norske reporterne som fikk snakka med ham. Jeg reiste over hele USA og pratet med fattige, hvite, amerikanere for å forklare hva som skjedde. Samtidig fulgte vi Wall Street, som var en evig opptur, sier han.

Før Bertelsen starta i DN, var han fire år i Adresseavisen, hvor han hovedsakelig jobbet som økonomireporter. Før dét var han redaktør i studentavisa Under Dusken i Trondheim mens han studerte. 

Til toppen