Morten H. Jørstad overtar ledelsen for Geelmuyden Kiese i Norge.
Morten H. Jørstad overtar ledelsen for Geelmuyden Kiese i Norge. (Foto: GK)

FOLK

Morten Hofgaard Jørstad ny sjef for Geelmuyden Kiese i Norge

34-åringen flytter hjem fra GK Danmark til å ta over den norske ledelsen.

I august gikk Andreas Wabø av som direktør for Geelmuyden Kiese i Norge. Nå er etterfølgeren klar: 34-åringen Morten Hofgaard Jørstad.

Og fra årsskiftet rokerer GK ledere i Norge, Sverige og Danmark. Slik får konsernet en rutinert, skandinavisk ledergruppe, melder Geelmuyden Kiese torsdag morgen.

- Det har vært to veldig spennende og utfordrende år som leder for vårt danske kontor, hvor vi har levert gode resultater, bygget kultur og vokst til å bli Danmarks største PR-byrå. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye lederoppgaver i Oslo sammen med 85 av bransjens dyktigste rådgivere, sier GK Norges påtroppende administrerende direktør Morten Hofgaard Jørstad.

Jørstad kom til GK for over åtte år siden, etter studier på NHH og arbeid for Unicef i Norge og Eritrea.

Han ble viseadministrerende direktør i GK Norge som 31-åring i 2012. Det samme året var han på E24s liste over de 100 fremste ledertalentene i Norge. Jørstad har også jobbet ett år for GK i Stockholm.

- I Norge har GK en helt unik merkevare og et brennende ønske om å fortsette å utvikle kommunikasjonsbransjen. Min oppgave blir å legge til rette for dette, samtidig som vi skal vinne stadig flere store og komplekse prosjekter fra eksisterende og nye kunder, sier Jørstad.

Nina Riibe, CFO og viseadministrerende direktør for GK Gruppen har vært konstituert daglig leder i Norge fra august.

Fra 2010 har byråinntektene i Norge økt fra 47 millioner i 2010 til 89 millioner kroner i 2014.

- GK er blitt Norges største kommunikasjonsbyrå. Selskapet har i samme periode blitt et fullservice kommunikasjonshus som har vunnet flere store reklamekontrakter for kunder som Oslo Lufthavn, Matmerk og Renovasjonsetaten i Oslo, skriver byrået.

Skandinavisk rokering

Sjefsjobben i Danmark blir overtatt av Janna Sundewall, som i dag leder GK Sverige, og Frida Berg, nåværende viseadministrerende og partner i Stockholm, tar over ledelsen av det svenske kontoret.

- GK er et skandinavisk kommunikasjonsbyrå. Nå styrker vi vårt skandinaviske tilbud ytterligere med en real skandinavisk lederrokade. En samkjørt byråledelse med omfattende innsikt i virksomheten i alle tre land blir en styrke for oss, sier Hans Geelmuyden, gründer og sjef for GK Gruppen.

Til toppen