Morten Ramm fra Torsdagsfilmen under TV 2s høstlansering. Innfelt er video av opptrinnet på parkeringsplassen hvor Liv Hanne Nilsson blir kjeftet på av en annen kvinne.
Morten Ramm fra Torsdagsfilmen under TV 2s høstlansering. Innfelt er video av opptrinnet på parkeringsplassen hvor Liv Hanne Nilsson blir kjeftet på av en annen kvinne. (Foto: TV 2)

Morten Ramm fikk nok da Liv Hanne ble skjelt ut i bilen sin: Ga bort 50.000 i støtte­aksjon

– For meg er det naturlig å tenke at mennesker har samme verdi, sier den podkastaktuelle komikeren.

«Jeg har en bil til halvannen million! Få den dritten bort!»

Det var blant meldingene Liv Hanne Nilsson fikk da hun ble skjelt ut av en dame på en parkeringsplass.

Det reagerte komiker og podkastvert Morten Ramm, som delte en video av opptrinnet på sin Facebook-profil, sterkt på.

Nilsson skal ha blitt møtt med flere sterke skjellsord og grove personkarakteristikker, ifølge henne selv.

Det var ikke greit, mener Ramm. 

– Jeg er komiker, og har aldri hatt dette som min spesielle fanesak, men det er likevel naturlig for meg å tenke at alle mennesker har samme verdi. Holdninger som dette, gir meg en følelse av at noen er mer verdt enn andre, sier han til Medier24 og legger til:

– Det må jeg ta tak i.

Det kan man trygt si at humoristen gjorde.

 

Solgte T-skjorter for 90.000 kroner 

I tillegg til å være komiker og å gi ut to podkaster, jobber Ramm også i et firma som driver med klesproduksjon.

Dermed kunne han på kort tid bestille opp og selge T-skjorter med kvinnens utsagn som motiv.

– «Merch» er i vinden for tiden, og det er en fin måte å selge ting på for å engasjere. Dette var en morsom T-skjorte, der pengene går til et «veldedig formål», sier Ramm. 

– Denne hendelsen har noe å gjøre med hvordan vi ser på hverandre. Samtidig er vi midt oppi en debatt i verden, der menneskesyn og likeverd er heftig debattert, sier Ramm. 

Etter å ha fått bestillinger til en verdi av omkring 90.000 kroner, satt Ramm igjen med et utbytte på litt under 50.000 kroner, som gikk direkte til Liv Hanne.

For å kunne overrekke en sjekk med et helt tall, la Ramm også til litt penger av egen lomme til summen.

Liv Hanne Nilsson Foto: Foto: Privat

Fikk selv kjøre rådyr bil 

Like før helgen hadde det gått tre, fire uker siden episoden fant sted, og Nilsson hadde lagt episoden bak seg. Da hun var ute på cafè med en venninne, dukket plutselig Morten Ramm opp.

– Da var det ut og kjøre en bil som kostet halvannen million, og det var gøy da, sier hun til Medier24. Samtidig forteller hun at hun ikke vet hva pengene hun skal bruke pengene hun fikk på.

– Det hele skjedde jo på fredag, og så hadde jeg bursdagsfeiring på søndag, sier sykepleieren som understreker at det gikk for seg innenfor smittevernreglene.

 

– Kan ikke akseptere å bli snakket til slik 

Om selve hendelsen, sier Nilsson at bråket startet da hun ville gi damen som kjeftet på henne mulighet til å komme seg ut, før hun selv skulle fortsette inn på parkeringshuset på Vinderen.

Det ble ikke godt mottatt.

– Da begynte hun å skrike at jeg må flytte meg, og å kalle meg både det ene og det andre. Jeg trodde det var tull, men hun mente det i fullt alvor. Til slutt ba hun meg flytte drittbilen, fordi hun hadde en lang bil til halvannen million, sier hun til Medier24 på telefon, nettopp fra den utskjelte bilen.

– Jeg kan ikke akseptere å bli snakket til slik, når jeg ikke har gjort noe galt. Voksne skal ikke snakke slik til andre uansett.

Til toppen