MTGs HR-direktør Jeanette Luytkis vil «gamifisere» medarbeiderutvikling og kompetanseheving.
MTGs HR-direktør Jeanette Luytkis vil «gamifisere» medarbeiderutvikling og kompetanseheving. (Foto: MTG Norge)

MTGs HR-direktør blir gründer på deltid: Skal lage ny spillbasert læringsplattform for kompetanseheving og utvikling

Jeanette Luytkis går ned i stilling for å samarbeide med konsernets innovasjonsavdeling om digital læring. - Medarbeiderutvikling blir viktig for å være konkurransedyktig, sier hun.

MTG Ignite og MTGs HR-direktør Jeanette Luytkis skal samarbeid om en ny spillbasert læringsplattform, skriver selskapet i en melding torsdag. 

Hun går i praksis ned fra 100 til 60 prosent stilling i sin «vanlige» jobb - for å bruke resten av tiden til et nytt prosjekt, sammen med konsernets enhet MTG Ignite

Ambisjonen er å utvikle en digital arena for kompetanseheving og utvikling av medarbeidere og ledere. 

Luytkis har vært HR-direktør i MTG Norge i fem år år, og er ansvarlig for blant annet leder- og medarbeiderutvikling i selskapene i P4, Viasat og MTG TV. Nå skal hun tvikle ledertrening i spillformat, gjennom VR/AR-opplevelser og «edutainment».

- Fokuset er å bygge bro mellom teori og praksis, tilrettelagt for en ny generasjon ansatte. MTG er allerede en stor aktør innenfor online gaming og eSports, og sitter på bred erfaring og stort nettverk i denne bransjen, skriver selskapet i meldingen.

 

- Må utvikle medarbeiderne man har

Som HR-direktør vil Jeanette Luytkis fortsatt ha hovedansvar for strategisk HR, lederprogrammet, coaching og talentutvikling. Og det er altså nettopp dette hun brenner for i gründerprosjektet - å ta i bruk ny teknologi til utvikling av ansatte. 

- Jeg har tro på at man må utvikle de medarbeiderne man har. Selv de unge som kommer ombord i dag vil kompetansemessig henge etter innen 3-5 år, derfor blir utvikling av medarbeidere et viktig virkemiddel for å være konkurransedyktig og rustet for fremtiden, sier hun i meldingen

- Og i en hektisk hverdag er det få som har tid til klasseromsundervisning og tradisjonelle læringsarenaer, og digital læring, utvikling og trening blir stadig mer relevant og viktig. 

MTG Ignite ble opprettet våren 2017. Ambisjonen er å knytte til seg samarbeidspartnere og tilrettelegge for innovasjon og ideutvikling i tilknytning til virksomhetene i MTG. Avdelingen retter seg mot gründere, oppstartsbedrifter og andre kreative krefter, og har allerede en håndfull partnere på plass i lokalene - i tillegg til eksterne samarbeidspartnere som The Future Group og MER.

Leder av MTG Ignite og digitaldirektør i MTG Norge, Trygve Refvem, er fornøyd med å rekruttere gründere blant egne rekker: 

- Det er inspirerende at også prosjekter fra egne rekker ønsker å jobbe kreativt med MTG Ignite. Det er til syvende og sist målet vårt - å skape en innovasjonskultur der vi får ting til å skje! Vi gleder oss til å jobbe med Jeanette i tiden fremover, sier han.

 

Til toppen