HER SKAL ADAM MØTE EVA, melder TVNorge. (Pressefoto)
HER SKAL ADAM MØTE EVA, melder TVNorge. (Pressefoto) (Bilde: TomS-L.Photo)

Nå blir det sjekke-TV uten en tråd. Nytt reality-show med usensurert naken-dating

TVNorge tester grensene til høsten.

Forrige uke ble TVNorges høstprogram kjent. En av nyskapingene er reality-showet «Adam og Eva», hvor single personer skal bli sendt i land på en «øde øy» i Filippinene.

I en pressemelding om høstprogrammet forteller TVNorge om konseptet: Deltakerne er matchet på forhånd, men i Adam søker Eva må de altså møtes helt uten identitetsmarkører som klær, sminke og smykker.

- De starter datingen der den vanligvis slutter: ansikt til ansikt og uten en tråd, heter det.

Ifølge TVNorge har naken-dating på TV har vært en av de heiteste trendene i USA og Europa det siste året. Nå kommer altså Norge etter.

«Fokus på tabuet»

– Jeg husker jeg tenkte at det her, det kommer til å bli dritkleint. Jeg håpet bare at jeg skulle klare å se ham i øynene og ikke se ned. Det ble en utfordring, sier Sandra Hauge, som er en av deltakerne i det nye TVNorge-programmet Adam søker Eva, i pressemeldingen.

– Jeg er med på dette fordi jeg synes det er viktig å ha fokus på tabuet rundt nakenhet. Når man møtes naken første gang får man et veldig ekte førsteinntrykk av hverandre. Det er ingenting som hindrer ditt eget kroppsspråk i å si hvem du er. Det tror jeg er bra, sier deltakeren Roy-Kenneth Skjedsvold Hermstad.

Bryter fasaden

Gjennom seks avsluttende episoder skal 18 single menn og kvinner forsøke å finne kjemien blant palmer, bølgesus og frekke apekatter. Etter to dager nakne i paradis må de bestemme seg for om de vil møtes igjen, fullt påkledd. Er de fortsatt en god match?

– I Adam søker Eva vil vi snu opp-ned på ting. Dette er et høyst uhøytidelig eksperiment som står i kontrast til sjekkemetoder som Tinder og annen nettdating, der man gjerne vil fremstå som et glansbilde av seg selv. Dette er et forsøk på å komme bak fasaden på dating. Vi tar vekk klær, sminke og hele stilen, og lar folk møtes som de er, i en felles sårbarhet, sier programsjef i TVNorge og Discovery Networks, Sverre Nordbø.

Sensurerer ikke

Når deltakerne møtes på stranden i Adam og Evas drakt, oppstår det både frivillig og ufrivillig komikk, og programmet har skapt kontroverser over hele verden. Sensur av nakenheten har blant annet vært et stort tema i noen av landene som har kjøpt formatet. I Norge blir det ingen sladder, opplyser TVNorge: 

– Fokuset er på menneskene, møtet mellom dem og samtalene de har. Men nakne, det er de, og sensurert blir de ikke, sier Sverre Nordbø i meldingen.

Til toppen