Faksimile fra Danske Se og Hør på nett.
Faksimile fra Danske Se og Hør på nett.

NÅ: Eksredaktør i danske Se og Hør må i fengsel

å sone tre måneder i fengsel for ulovlig overvåking.

I alt fem av de seks tiltalte ble dømt til fengselsstraffer, mens én ble frikjent da dommen falt i tingretten i Glostrup torsdag.

Qvortrup ble dømt til ett år og tre måneders fengsel, men ett år ble gjort betinget på vilkår av at han utfører samfunnstjeneste. Dermed må den tidligere sjefredaktøren kun sone tre måneder.

Han er dømt for å ha inngått en avtale i 2008 med en kilde som har fôret ukebladet med kredittkortopplysningene til flere kjente personer, blant dem medlemmer av kongehuset og regjeringsmedlemmer.

Aktor hadde lagt ned påstand om to års ubetinget fengsel for Qvortrup, mens forsvaret gikk inn for full frifinnelse både for ham og de andre tiltalte.

 

Strengest straff

Også kilden, Peter Bo Rasmussen, må i fengsel. Av alle de tiltalte har han fått den strengeste straffen, ett år og seks måneders fengsel, ifølge Mediawatch.

To tidligere journalister, Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen, dømmes til fire måneders betinget fengsel mot at de avtjener 120 timers samfunnstjeneste, mens den tidligere sjefsredaktøren Kim Henningsen er idømt ett års betinget fengsel.

Den eneste som ble frifunnet, var Per Ingdal. Han var konstituert sjefredaktør i et halvt år i 2009.

 

Ekssjefer tilsto

De første dommene i saken falt i august. Etter å ha tilstått ble to av Se og Hørs ekssjefer dømt til betinget fengsel. Samtidig vedtok Aller Media, Se og Hørs utgiver, en bot på 10 millioner danske kroner.

Man må tilbake til 1970-tallet for å finne eksempler på at en dansk journalist eller redaktør er blitt straffet med fengsel for en redaksjonell vurdering, og da var det snakk om en langt mildere dom.

Til toppen