Kirsti Husby (t.h.) bekrefter at hun er søker til jobben. Ole Erik Almlid (t.v.) og Ole Bjørner Loe Welde velger å ikke kommentere spørsmålet.
Kirsti Husby (t.h.) bekrefter at hun er søker til jobben. Ole Erik Almlid (t.v.) og Ole Bjørner Loe Welde velger å ikke kommentere spørsmålet.

Nå er samtalene i gang: Blir det Ole B., Ole E. - eller hjemmeseier til Kirsti Husby?

Ny Adressa-redaktør skal være på plass før påske.

I fjor høst varslet Adresseavisens sjefredaktør Arne Blix (60) at han ønsker å gå av til sommeren. Dermed begynte så smått rekrutteringsprosessen, og i vinter ble stillingen formelt lyst ut. 18. januar var søknadsfristen, og arbeidet har siden da skredet sikkert fram.

- Ansettelsesutvalget jobber for fullt, og ambisjonen er å få dette på plass før påske. Vi har mange spennende kandidater, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media. Han er også styreleder i Adresseavisen.

Få søkere, mange navn

Det nevnte utvalget består av Koch, Polaris-styreleder Bernt Olufsen, styremedlem Vigdis Moe Skarstein og ansattrepresentant Hilde Østmoe.

Til rekrutteringen benytter Polaris/Adressa konsulentbyrået Amrop, og de er nå i fullt arbeid.

- Vi er på vei inn i en spennende sluttfase. Amrop, som bistår oss, har hatt mange samtaler, sier Koch.

Etter hva Medier24 forstår, er det også til denne jobben slik det gjerne er for topplederstillinger, «få søkere, men mange navn på lista».

Det vil si at det er få som har sendt en aktiv søknad, men ansettelsesutvalget skal ha jobbet fram en lang liste med navn de mener kan være aktuelle.

Internt opprykk?

Det er også få som utad bekrefter at de er aktuell for jobben, slik tilfellet også gjerne er. Til gjengjeld må den eneste som så langt har sagt det, regnes for å være en særdeles sterk kandidat.

- Jeg har bestemt meg for å søke på jobben. Utover det har jeg ingen kommentar, sa utviklingsredaktør Kirsti Husby til Medier24 i midten av januar.

Husby (42) har vært i Adressa siden 1998, som journalist, mellomleder og var nyhetsredaktør fra 2006 til 2012.

Da ble hun utviklingsredaktør, men fortsatte som stedfortredende sjefredaktør. Husby må trolig regnes som den sterkeste interne kandidaten. Hun har lang erfaring fra huset, hun har lang journalistisk erfaring og er en «kjent» kandidat for konsernet. 

Fra søsteravis til Trondheim?

Av andre navn som man kan anta står på lista over aktuelle kandidater, må nevnes Ole Bjørner Loe Welde (38). Han er i dag enleder i Romsdals Budstikke, og har lang erfaring fra Dagbladet. Minst én gang skal han ha vært aktuell for sjefsjobben i Dagbladet.

Romsdals Budstikke er som kjent et av mediehusene i Polaris Media, og i så måte er han nærmest å regne for en intern kandidat med sterk tillit i konsernet.

Men som Loe Welde svarte i januar, ønsker han heller ikke nå å kommentere, bekrefte eller avkrefte noe som helst:

- Det velger jeg av prinsipp aldri å kommentere, sier han til Medier24.

NHO-direktør tilbake til pressa?

En annen mulig kandidat, er Ole Erik Almlid (45). Trønderen har blant annet vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefsredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad, sjefsredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå og politisk redaktør i Trønder-Avisa. Almlid får gode skussmål og går for å være en dyktig og populær leder.

De seneste åra har imidlertid Almlid vært utenfor pressen, som direktør for kommunikasjon, marked og samfunnskontakt i NHO. I så måte har han ikke vært med på den galopperende digitale transformasjonen bransjen går gjennom nå.

Til Medier24 sier Almlid følgende i en nøktern kommentar:

- Det er hyggelig at du spør, men i slike sammenhenger kommenterer jeg aldri om jeg er aktuelle eller uaktuell, sier Almlid.

NRK-redaktør hjem?

Blant andre navn som har vært nevnt i Adressa-sammenheng er Alexandra Beverfjord (37). Hun startet karrieren i Adresseavisen og har siden vært nyhetsredaktør i Dagbladet. Nå er hun samfunnsredaktør i NRK. Til Medier24 sier hun følgende i en kort kommentar nå:

- Av prinsipp kommenterer jeg aldri den typen spørsmål, sier Beverfjord.

Andre navn kan selvsagt være aktuelle - både interne og eksterne søkere. Les flere aktuelle navn i vår sak fra midten av januar her.

  • Har du tips til oss? Send et tips i kontaktskjemaet nederst på siden, på e-post tips@medier24.com eller ring/sms 917 32 534.
Til toppen