HANS KRISTIAN AMUNDSEN. Her etter valget i 2013.(Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)
HANS KRISTIAN AMUNDSEN. Her etter valget i 2013.(Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix) (Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix)

Eks-redaktør Hans Kristian Amundsen slutter: Sier opp som sekretariats­leder for Aps stortings­gruppe

Den tidligere pressemannen slutter, i kjølvannet av Trond Giske-saken.

Hans Kristian Amundsen (59) har fått mye kritikk for sin rolle i behandlingen av varslene rundt Trond Giske. 

Og søndag har han varslet Jonas Gahr Støre om at han sier opp sin stilling som leder av Arbeiderpartiets sekretariat på Stortinget.

Amundsen fratrer mandag. Rådgiver Snorre Wikstrøm er konstituert som leder av sekretariatet.

– Jeg er takknemlig for å ha fått jobbe med sentrale spørsmål i Arbeiderpartiet siden 2011, først i regjering og de siste fire årene på Stortinget. Nå slutter jeg for å bidra til at partiet kan legge strid bak seg og samles om de viktige politiske oppgavene som venter, sier Amundsen i en pressemelding søndag kveld.

Amundsen har foreløpig ikke besvart NTBs henvendelse, men han sier til TV 2:

– Jeg trekker meg for å bidra til ro i partiet. Vi kan ikke leve med en situasjon der det fremstår som at det er en konflikt mellom partiledelsen og stortingsgruppa.

Partileder Jonas Gahr Støre ønsker Amundsen lykke til med nye oppgaver:

– Jeg vil takke Hans Kristian Amundsen for hans lange innsats for partiet, som statssekretær, som leder av sekretariatet i Stortinget og som en viktig medarbeider for meg, uttaler Støre i pressemeldingen.

Amundsen har vært pressemann det meste av yrkeskarrieren, og har erfaring fra blant annet Dagbladet, Finnmark Dagblad og Arbeiderbladet. Mest kjent er han likevel fra Nordlys, hvor han var sjefredaktør i ni år fram til 2011.

Da ble han hentet til regjeringsapparatet i den rødgrønne regjeringen - først som statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet. Allerede samme vår ble han hentet til Statsministerens kontor, med ansvar for pressesaker.

Siden 2013 har han jobbet for Arbeiderpartiet på Stortinget, men nå slutter han altså i den jobben.

Til toppen