Helje Solberg til ny jobb i NRK. Her fra da hun i fjor ble kåret til Årets kvinnelige medieleder.
Helje Solberg til ny jobb i NRK. Her fra da hun i fjor ble kåret til Årets kvinnelige medieleder. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Helje Solberg (51) forlater VGTV - blir nyhetsdirektør i NRK

Erstatter Alexandra Beverfjord, som dro til Dagbladet.

Helje Solberg (51) kommer fra stillingen som administrerende direktør og redaktør for VGTV. Det er ennå ikke helt klart når Solberg tiltrer som nyhetsdirektør i NRK, men sannsynligvis i løpet av høsten, opplyser NRK.

Solberg har lang erfaring som journalist. Hun jobbet i Østlendingen, i Sør-Varanger Avis og i Nationen før hun begynte som politisk journalist i VG i 1994.

Hun ble senere leder for politisk avdeling og nyhetsredaktør i samme avis.

I 2014 ble hun administrerende direktør og redaktør for VGTV og har hatt ansvaret for VGs satsing på levende bilder.  

– Dette er den mest spennende lederjobben jeg kan tenke meg.  Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle journalistikken sammen med alle de flinke folkene i NRK. Den avslørende journalistikken er viktigere enn noen gang. Det er avgjørende å ha denne typen journalistikk, sier hun i en melding og fortsetter:

- NRK skal også være best på de løpende nyhetene og være en arena for debatt og aktualitet. Vi skal jobbe med å tilby dette innholdet til så mange som mulig i Norge, ikke minst er det viktig å nå den yngre generasjonen.  Jeg er takknemlig for alle årene i VG/VGTV. Det har vært spennende, utfordrende og morsomme jobber.  Jeg kommer selvfølgelig til å savne folkene i VG/VGTV, som jeg vet kommer til å by på knallhard konkurranse, sier Solberg. 

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen forteller i meldingen at han er veldig glad for at Helje Solberg blir deres nye nyhetsdirektør.

- Solberg viser et sterkt engasjement for NRKs oppdrag og for kvaliteten i journalistikken. Jeg er trygg på at vi har fått en nyhetsdirektør som kan forholde seg til det kortsiktige presset og tempoet i en nyhetsorganisasjon, der etiske problemstillinger og publiseringsavgjørelser skal tas løpende, og som samtidig har evnen til å tenke langsiktig og planlegge for kommende trender og behov, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.  

I 1995 vant Solberg SKUP-prisen for «AUF-skandalen», hvor hun avslørte hvordan den politiske ungdomsorganisasjonen jukset med medlemstallene. I 1996 fikk hun sammen med redaksjonen i VG Den store journalistprisen, som deles ut av Norsk Presseforbund. 

I 2017 ble hun kåret til årets kvinnelige medieleder. Juryen beskrev henne som «en av de mest markante kvinnelige lederne i norsk mediebransje». Og nå skal hun lede nyhetsavdelingen i Norges største mediehus.

Leder Richard Aune i NRKJ sier at ansettelsen er et godt og spennende valg.

- Solberg får svært gode tilbakemeldinger fra klubben og journalistene i VG. Hun beskrives som ryddig, real, samarbeidsvillig og faglig sterk. Vi gleder oss til å jobbe sammen med henne om å videreutvikle NRK og nyhetsjournalistikken vår.

 

Her var søkerlisten, som ble annonsert like etter ansettelsen ble klar:

Søkerliste til jobben som nyhetsdirektør i NRK
Søkerliste til jobben som nyhetsdirektør i NRK.
Til toppen