Stig Jakobsen, redaktør og direktør for iTromsø.
Stig Jakobsen, redaktør og direktør for iTromsø. (Bilde: Tom Benjaminsen, iTromsø)

Tester ut bundling i nord: Abonnenter av Polaris-aviser får VGs pdf-avis med på kjøpet

Nå kan du lese VG «gratis», hvis du har abonnement på en av de to lokalavisene.

VG har lenge samarbeidet med avisene i Polaris Media Nord-Norge, tidligere Harstad Tidende Gruppen. Nå tas dette et hakk videre: 

Harstad Tidende og iTromsø melder begge torsdag at fra nå av får du VGs pdf-avis med på kjøpet når du er abonnent. Det samme gjør Folkebladet og Framtid i Nord.

Det vil si at abonnenter på de to avisene vil finne løssalgstabloiden som et bilag til eAvisen til «sin» lokalavis i nettleser og app på mobil eller lesebrett. 

– Vi har i mange år hatt et tett samarbeid med VG, og vi har ønsket å se på hvordan vi kan dra enda større nytte av dette. Vi har lenge hatt et redaksjonelt samarbeid mellom de to – vi har hentet stoff fra dem, og de har hentet stoff fra oss. Nå går vi videre med samarbeidet, sier iTromsøs redaktør og direktør Stig Jakobsen til egen avis. 

Nyhetsredaktør Morten I. Jensen Harstad Tidende er naturlig nok også fornøyd

- Det er en vinn-vinn-situasjon for oss begge to. Og for abonnentene vil jeg tro at dette er en skikkelig gladnyhet.

 

Tester samarbeid for å lære

VG-sjef Gard Steiro viser til at mediehuset lenge har samarbeidet redaksjonelt med en håndfull Polaris-aviser i nord, og i fjor begynte de å diskutere om det var mulig å teste ulike former for «bundling» av abonnement. Steiro understreker at avisa ikke gjør dette for penger, og tror ikke det vil få synlige utslag på VGs opplag. 

- Vi tror heller ikke at det har stor betydning for papirsalget vårt. Så nå tester vi det for en periode, og så ser vi hva vi lærer av det, sier han. 

- Dette gir åpenbart nordnorske avislesere noe, og det gir noe til iTromsø og HT. Men hva gir samarbeidet VG?

- Det viktigste for oss er at det gir verdi i form av kunnskap og erfaring på denne typen samarbeid. 

- Dere har relasjoner til en del del aviser i både Schibsted og Polaris - ligger det en langsiktig tanke her om å lage samarbeidspakker som gir flere kunder til for eksempel VG+?

- Vi er helt i startfasen når det gjelder digitale abonnementsløsninger. Og det er i hvert fall for komplisert å få tilgang «på tvers» av avisene i dag. Så nå får vi se hvilken erfaringer dette gir oss, sier Steiro. 

Til toppen