Rune Paulseth i Facebook Norge.

Nå vil Facebook åpne opp og svare på spørsmål fra sine norske brukere

Fredag og lørdag svarer de på alle tenkelige spørsmål. – Vi har fortsatt mye å gjøre med tanke på å gjenvinne folks tillit, sier Facebook Norge-sjef Rune Paulseth i en pressemelding.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Har du noensinne irritert deg over at det er vanskelig å få tak i Facebook?

Fredag og lørdag åpner Facebook dørene til et pop up-event på Youngstorget i Oslo, hvor målet er å stille seg til rådighet for norske Facebook-brukere for å svare på spørsmål om alt man kan finne på å lure på. Det skriver de i en pressemelding. 

– Det er ingen tvil om at 2018 har vært et vanskelig, men også viktig år for Facebook. Året var preget av saker som viste at vi ikke har hatt et tilstrekkelig bredt syn på ansvaret vårt, men det var samtidig også et år der erkjennelse førte til handling. Vi har styrket vårt vern mot innblanding i demokratiske valg, og tredoblet teamet som har ansvar for å holde Facebook trygt og sikkert, sier Rune Paulseth, Facebook sin sjef i Norge, i meldingen. 

Paulseth sier i meldingen at Facebook ikke har vært bevisste nok på ulike sikkerhetsrisikoer, på tross av det han betegner som stor innsats på feltet de siste årene. 

– Vi skal fortsette å bli bedre på å være i forkant av risikoen som følger av å knytte så mange mennesker sammen, og vi har fortsatt mye å gjøre med tanke på å gjenvinne folks tillit. Det er ikke noe vi gjør på én dag, men over tid kan vi gjøre mye ved å være mer transparente, bli bedre til å fortelle om mulighetene folk har til å kontrollere brukeropplevelsen og hvilken informasjon de deler med oss, og forklare hvordan forretningsmodellen vår fungerer. Vi hører for eksempel ofte at vi selger brukerne sine data - men det gjør vi ikke, og det har vi aldri gjort, sier Paulseth i meldingen. 

Arrangementet åpner klokken 11 på fredag, og varer frem til lørdag klokken 17. Alle er velkomne til å ta turen innom, se på debattene, og stille spørsmål til Facebook.

Powered by Labrador CMS