Disse fire har fått ny jobb i Nationen.
Disse fire har fått ny jobb i Nationen. (Foto: Montasje: Nationen)

FOLK

Nationen ansetter Ola (55), Fredrik (28), Jarand (33) og Eskild (38)

Avisen satser hardt på journalistikken.

Avisen Nationen har hatt en sterk digital vekst i første kvartal, der sidevisningene har økt med 50 prosent. Nå styrker de laget sitt med fire nyansettelser. 

Nationen har hatt en digital vekst og økt de digitale sidevisningene sine med 50% i første kvartal.

Disse fire har fått seg ny jobb: 

Ola Karlsen, journalist i fast stilling

 55 år gamle Ola  Karlsen har de siste 14 årene jobbet i ABC nyheter.

– Karlsen er ein dyktig gravejournalist og har stått bak mange og gode gravesaker de siste årene, sier nyhetsredaktør Svein Ove Hansli i en pressemelding, og legger til:
 
– Med solid kunnskap og interesse for Nationen si nisje, har Nationen sikret seg en erfaren og svært dyktig journalist som vil løfte journalistikken og sørge for at vi skal bli enda  mer synlige og sette dagsorden i det norske medielandskapet, sier nyhetsredaktør Svein Ove Hansli i en pressemelding.

Karlsen jobbet i Nationen i 2004 og 2005 og gleder seg nå til å komme tilbake. 

– Jeg gleder meg til dekke mangfoldet av nyheter og beslutninger som berører hele Norge. Sammen med mange dyktige kollegaer i Nationen ønsker jeg å være med å sette dagsorden, sier Karlsen. 
 
 
Ola Karlsen er ansatt som journalist i fast stilling hos Nationen. Foto: Foto: Nationen

 

Fredrik Borchgrevink Lange - lesejeger i vikariat

Lange har journalistutdanning fra Norges Kreative Høyskole, og har i tillegg et årsstudium i medievitenskap fra NTNU.
 
Han har tidligere arbeidet i Adresseavisen og kommer fra en stilling som journalist Trønderbladet og konstituert nyhetsredaktør i Opdalingen i Oppdal.
 
- Etter fem år i lokalavis er jeg klar for nye utfordringer. Det er jeg sikker på at Nationen kan gi meg. Jeg ser fram til å jobbe i en så stor og anerkjent avis. Jeg har selv vokst opp på bygda og vet hvor viktig det er å ivareta distriktenes interesser, sier Borchgrevink Lange i en pressemelding. 
 
Nyhetsredaktør Hansli sier han er glad for å styrke laget med en dyktig journalist med blikk for det tabloide.

– Borchgrevink Lange vil gå inn som lesejeger i Nationen og ha et spesielt ansvar for å spre saker og holde kontakt med lesarane våre i sosiale medier, forteller Hansli.
 
Fredrik Borchgrevink Lange er ansatt som lesejeger i vikariat hos Nationen. Foto: Foto: Nationen

 

Jarand Ullestad (33), interaktiv designer i prosjektstilling

 
Ullestad har master i samfunnsgeografi, og har brukt mesteparten av sitt yrkesaktive liv som kommunikasjonsmedarbeider i ulike organisasjoner.
 
Han kommer fra stillingen som informasjonsrådgiver i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

– Han har en genuin interesse for digital utvikling design, og det han har laget har imponert oss, sier han i pressemeldingen og fortsetter:
 
– Engasjement og samfunnsforståelsen hans er en stor bonus når han nå skal jobbe i vår redaksjon. Ullestad vil være en sentral medarbeider for å utvikle vår satsing på digital historieforteljing, forteller Hansli.

Stillingen er en prosjektstilling på ett år og Ullestad sier han ser veldig frem til å bli en del av nysatsingen NabLab som er et laboratorium for ny journalistikk.

– Nationen fristet med en kort vei fra idé til produkt, og ikke minst et arbeidsmiljø med mye kompetanse og mange forventninger til hva vi skal få til, sier Ullestad.
 
 
 
Jarand Ullestad er ansatt som interaktiv designer. Stillingen er en prosjektstilling. Foto: Foto: Nationen
 

 

Eskild Johansen (38), politisk journalist i fast stilling 

Johansen har en utdanning i pedagogikk frå Universitetet i Tromsø. Han har en variert og spennende bakgrunn fra politikk og organisasjonsliv i tillegg til journalistikk.

De siste årene har han jobbet som journalist i iTromsø og nå sist i Fiskeribladet som journalist i Tromsø.

– Vi har stor tro på at Johansen sitt samfunnsengasjement, kunnskap om norsk politikk og bakgrunn fra Distrikts-Norge vil styrke den politiske dekningen i Nationen, forteller Hansli.

Johansen gleder seg til å bli en del av Nationen sin redaksjon og tror hans bakgrunn fra nordnorsk politikk og Fiskeribladet vil være et god tilskudd til journalistikken.


– Jeg mener Nationen, kanskje  fremfor noen av de andre nasjonale mediene i Norge, evner å løfte frem  distriktene og spesielt primærnæringene rolle i den nasjonale politiske dagsorden. Nationens økte satsing på politisk journalistikk er derfor noe jeg setter stor pris på å få bli en del av, sier Johansen.

Eskild Johansen er ansatt som politisk journalist i fast stilling i avisen Nationen. Foto: Foto: Nationen
Til toppen