Redaktør i Mediehuset OPP, Per Roar Bekken (f.v.) daglig leder Stian Elverum og redaktør Andreas Reitan i Nea Radio, samt radioansvarlig Per Ole Aalberg i Radio E6 tror samarbeidet vil gi et nytt løft i eteren.
Redaktør i Mediehuset OPP, Per Roar Bekken (f.v.) daglig leder Stian Elverum og redaktør Andreas Reitan i Nea Radio, samt radioansvarlig Per Ole Aalberg i Radio E6 tror samarbeidet vil gi et nytt løft i eteren. (Foto: Morgan Frelsøy / Opp)

Nea Radio og Radio E6 inngår samarbeid: Skal knytte Trøndelag tettere sammen, sier redaktørene Per Roar Bekken og Andreas Reitan

Partene ønsker å styrke medietilbudet i distriktet rundt Trøndelag, som de mener kommer litt i skyggene av byene.

Fredag starter samsendingene mellom Radio E6 og Nea Radio, opplyser selskapene i en pressemelding.

- Dette blir et kjempeløft for oss, sier redaktør i Radio E6, Per Roar Bekken.

Lokalradioen er et datterselskap av Mediehuset OPP.

- Også for Nea Radio blir dette et viktig steg videre. Nå er vi virkelig i ferd med å knytte Trøndelag sammen til ett rike, sier redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan.

 

Utvider sendingen

Siden i fjor høst har de to radiostasjonene jobbet med å utmeisle samarbeidet som har resultert i en avtale om trer i kraft denne uka.

Det fører til at Radio E6 utvider sitt programtilbud på FM-båndet fra én til 24 timer daglig med riksnyheter og regionale nyheter hver time på dagtid.

I tillegg blir det redaksjonelt innhold også på ettermiddags- og kveldstid, samt sendinger i helgene, skriver de i meldinga.

- Radio E6 opprettholder sin lokale Nyhetsmorgen mellom 9-10 hverdager, før og etter vil lytterne høre Nea Radio på våre FM-frekvenser i Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal, forklarer Bekken.

 

- I ferd med å bli den nye Trønderradioen

Medarbeiderne i Mediehuset OPP kommer også til å bidra med reportasjer og nyhetsinnslag i Nea Radios sendinger.

- I kjerneområdet vårt ble vi siste kvartal målt til 54 prosent daglig lytting. Selv ikke NRK P1 kan måle seg med det. Nea Radio er i ferd med å bli den nye Trønderradio’n, ikke minst fordi NRK valgte å forlate FM-båndet, sier Andreas Reitan i meldinga og fortsetter:

- Når det er sagt, NRK har til nå vært vår nærmeste samarbeidspartner, og Nea Radio leverer jevnlig stoff til NRK Trøndelag. Når vi nå binder sammen fjellregionen med Oppdal og Røros som hovedseter, vil det styrke medietilbudet for viktige deler av distrikts-Trøndelag som noen ganger kommer litt i skyggen for byene, avslutter han i pressemeldingen.

Til toppen