Medier24 fulgte NRKs nyhetsoperasjon under kommune- og fylkesvalget i 2019 fra Marienlyst i Oslo.
Medier24 fulgte NRKs nyhetsoperasjon under kommune- og fylkesvalget i 2019 fra Marienlyst i Oslo. (Erik Waatland)

Knalltall for NRK på valgnatta: Nesten to millioner var innom NRK i løpet av kvelden

I tillegg var over to millioner unike brukere innom NRK.no på valgdagen, noe som er 37 prosent flere enn ved forrige kommunevalg, skriver NRK selv.

Det er liten tvil om at lokalvalget har skapt engasjement landet rundt, også på NRKs flater.

Rett over klokka 21 nådde NRK-sendingen toppen når det gjelder antallet seere som var innom samtidig: Totalt 917.000. Det skriver de selv.

Samlet sett var 1.960 000 seere innom NRK 1 mellom 18.00 og 01.30, om man regner med Dagsrevyen.

– I en tid der medievanene har forandret seg dramatisk er det fortsatt noen hendelser som trekker mange til kringkastet TV som før. Valgnatten er en av disse. Og som før er det også NRK1 som er publikums førstevalg. Nye medievaner er en del av virkeligheten, og valgnatten ga også rekordhøy trafikk på nrk.no, der flest brukte mobilen, sier analysesjef Kristian Tolonen til NRK.

I tillegg oppgir de at over to millioner unike brukere var innom NRK.no på valgdagen, noe som er 37 prosent flere enn ved forrige kommunevalg. NRKs valgomat er også gjennomført over 1,8 millioner ganger.

– Over hele Norge har vi jobbet steinhardt for å skildre denne historiske valgnatta. Målet var å være først ute med alle de viktigste resultatene fra de 356 kommunene. Og deretter gi innsikt gjennom kommentarer fra vinnere og tapere og på den måten peke på hva resultatene fører til for Norge lokalt og nasjonalt, sier Aksel Helgheim som er prosjektleder for valget i NRK Nyheter til NRK. 

Til toppen