Aslak Berge, redaktør og daglig leder i iLaks.
Aslak Berge, redaktør og daglig leder i iLaks. (Foto: iLaks)

Nettavisa iLaks vokser: – Det er resultatet av hardt arbeid fra en produktiv og dedikert gjeng

Det sier ansvarlig redaktør Aslak Berge, etter at avisa leverte et resultat før skatt på 1,9 millioner kroner i fjor.

Nettavisa iLaks skriver om oppdrettsnæringen, og melder om god vekst i 2018. De hadde en samlet omsetning på 6,2 millioner kroner, og leverte et resultat før skatt på 1,9 millioner kroner, ifølge ansvarlig redaktør Aslak Berge. 

Det er en oppgang fra et resultat før skatt på 1,25 millioner kroner i 2017. Veksten gleder redaktør Berge. 

– Det er resultatet av hardt arbeid fra en produktiv og dedikert gjeng, sier han i en kommentar til Medier24 og fortsetter: 

– Vi rapporterer små og store saker fra hele kysten i Norges viktigste fremtidsnæring. Samtidig er iLaks en viktig arena for diskusjon og meningsbrytning i næringen.

Ifølge meldingen har iLaks omtrent 100.000 unike brukere – og opplever at trafikken øker. Det gjelder også for nyetableringen deres fra sommeren 2017, SalmonBusiness.com, som er en engelskspråklig avis om samme fagfelt.

– SalmonBusiness har vokst jevnt og trutt, og har nå om lag 50.000 unike brukere i måneden. Vi ser at det er både redaksjonelle og kommersielle synergier ved å ha internasjonal distribusjon, sier Berge.

Han ser på rekruttering som en av de store utfordringene for bransjen – og for iLaks – i tiden som kommer. 

– Vi vil vokse videre i årene som kommer, ikke minst i utlandet. Flaskehalsen er primært å få tak i flinke journalister, sier Berge.

iLaks' hovedkonkurrenter er NHST-eide IntraFish og Kyst.no.

Til toppen