SLIK SÅ NETTAVISENs forside ut torsdag formiddag.
SLIK SÅ NETTAVISENs forside ut torsdag formiddag.

Nettavisen: - Ja, her ble det nok litt for mye Drevlands tran

Men nyhetsredaktør Erik Stephansen mener gjesteredaktørene er et friskt pust. I Trude Drevlands tilfelle også ganske morsomt.

Nettavisen har i høst en rekke gjesteredaktører på besøk i forbindelse med valget. Så langt har Rødt-leder Bjørnar Moxnes vært med, og nylig Venstre-politiker Sveinung Rotevatn.

Torsdag var det bergensordfører Trude Drevlands tur. Og på et tidspunkt var det så mye Drevland på Nettavisens front at flere tok et skjermdump av det for spredning i sosiale medier, før forsiden ble mer variert igjen.

Nettavisens nyhetsredaktør Erik Stephansen konstaterer muntert overfor Medier24 at det ble litt for mange Drevland-saker på en gang øverst på forsida:

- Det er klart - når Trude Drevland kommer på besøk, så kommer som en vind inn i lokalene med mye moro og latter. Men akkurat i det øyeblikket ble det nok litt for mye Drevlands tran.

Det kommer «andre saker også»

- Flere av disse sakene er Drevland selv intervjuet. Er poenget med gjesteredaktører at de skal være kilder i alle saker?

- Nei - prosjektet går ut på at de kommer med en tre-fire tips til saker, og så skriver de en leder som publiseres på nett. Og når vi først har dem der, er det selvsagt også aktuelt at de kommenterer aktuelle saker som politikere.

- I dette tilfellet er jo Drevland veldig aktuell, der det også ble naturlig med et større intervju hvor vi også stiller en del kritiske spørsmål. Og hvor hun også tar en del selvkritikk, sier Stephansen.

Han sier det har kommet og vil komme flere saker som resultat av Drevlands «gjesteredaktørdag». Blant annet hadde hun en idé om å lage en sak om dugnad for læreplasser, med besøk til en frisørsalong.

- Og så hadde hun en idé om å lese høyt fra Aune Sands bok «Jordbærmus». Den kommer senere i kveld på Nettavisen, forteller Stephansen.

- En gimmick

- Men hvor riktig og etisk er det egentlig å la politikere være «redaktører» for en avis i valgkampen?

- Dette er jo en gimmick, et krydder i valgkampen. De er ikke redaktører i den forstand - de kommer med ideer til saker, men vi løser de på journalistisk vis, og politikerne har selvsagt ikke noen formelle oppgaver eller redaktørmyndigheter. Det er Gunnar Stavrum som er ansvarlig redaktør for Nettavisen, svarer Stephansen.

  • Drevland blir forøvrig ikke den siste gjesteredaktøren avisa har. Les mer om prosjektet og de kommende redaktørene på Nettavisen.

Fotnote: En liten stund etter at vi snakket med Stephansen, så forsiden slik ut igjen for en kort periode.

drevland 2
Til toppen